Bakanlar Müezzinoğlu ve Ünal, Ambulans Dağıtım Törenine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakanlar Müezzinoğlu ve Ünal, Ambulans Dağıtım Törenine Katıldı

Görüntü Dökümü: Bakanlar Müezzinoğlu ve Ünal Ambulans dağıtım törenine katıldı Toplu açılış Dua edilmesi Ambulansların çıkışı Toplu ambulans dağıtım töreni Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Hainlere bu millet hesabı soracaktır.

12.02.2016 20:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü:

Bakanlar Müezzinoğlu ve Ünal

Ambulans dağıtım törenine katıldı

Toplu açılış

Dua edilmesi

Ambulansların çıkışı Toplu ambulans dağıtım töreni

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

"Hainlere bu millet hesabı soracaktır. Bu ülkenin hiç bir karış toprağında onlara artık yer olmayacaktır. Kahramanmaraş ruhu Cizre'de de, Diyarbakır'da da Silopi'de de Türkiye'nin her köşesinde yaşayacak ve ay yıldızlı bayraklar Kahramanmaraş'ın her sokağında nasıl dalgalanıyorsa Şırnak Cizre'de, Diyarbakır Sur'da da öyle dalgalanacak"

"Ey Kılıçdaroğlu, mecliste belden aşağı çok iftiralarını gördüğümüz ama 'rahmetlinin arkasından hayırla yad edin' anlayışıyla Kamer Genç'i ambulans uçağımız Amerikadan aldı ve getirdi. Size de hizmetin en iyisini biz yapıyoruz"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu millet hainlere hesabı soracaktır. Bu ülkenin hiçbir karış toprağında onlara artık yer olmayacaktır. Kahramanmaraş ruhu Cizre'de de, Diyarbakır'da da Silopi'de de Türkiye'nin her köşesinde yaşayacak ve ay yıldızlı bayraklar Kahramanmaraş'ın her sokağında nasıl dalgalanıyorsa Şırnak Cizre'de, Diyarbakır Sur'da da öyle dalgalanacak" dedi.

Müezzinoğlu, Kahramanmaraş 112 Acil Çağrı Merkezinde düzenlenen 101 ambulansın dağıtım töreninde, Türkiye geneline gidecek olan ambulansların vatandaşın hizmetine sunulacağını söyledi.

Ambulanslara yönelik saldırıların yaşandığına işeret eden Müezzinoğlu, İdil'de saldırıya uğrayan sağlık personelinin ateş ortamından bir yaralıyı alarak hastaneye ulaştırdığını ifade etti.

Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"86 yıl önce Cuma Namazının kılınamayacağının konuşulduğu günden, bir ruhun yeniden ezan dediği, bayrak dediği, vatan dediği, millet dediği bir anlayışın bugün bize kazandırdığı zenginlikler var. Allaha şükürler olsun ki, bu ülkenin her köşesinde, her camisinde huzur içinde, güven içinde cumalarımızı da ibadetlerimizi de yapabiliyoruz. Ülkemizin yarınları, hiç tereddütünüz olmasın ki, bu günlerden daha güzel olacaktır. Bu anlamda sağlık alanında sizler herşeye zaten büyük oranda şahitsiniz. 8 ambulansı olan bir Kahramanmaraş 67 ambulansa çıktı, bunu 70'e tamamlamak da Kahramanmaraş'ın bu güzel gününde bir armağanımız olsun. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın, yeter ki fitneye, fesada ve hainlik yapana pirim vermeyelim. Bakın bugün yine İdil'de bir ambulansımız bir hastayı Batman'a hastaneye götürdü, dönüzte mazot ihtiyacını karşılamak üzere bir benzin istasyonuna girdi, o esnada yaklaşık 10 el ateş edildi. Hedef gözeterek ateş edildi. Ekibimiz hızla olay yerinden çıktı ama dikiz aynasından ekibimiz arkada bir sivil yaralının olduğunu gördü ve hemen yine döndü ve o sivil yaralıyı ateş ortamından alarak hastaneye getirdi. Bu hainlere bu millet hesabı soracaktır. Bu ülkenin hiç bir karış toprağında onlara artık yer olmayacaktır. Kahramanmaraş ruhu Cizre'de de, Diyarbakır'da da Silopi'de de Türkiye'nin her köşesinde yaşayacak ve ay yıldızlı bayraklar Kahramanmaraş'ın her sokağında nasıl dalgalanıyorsa Şırnak Cizre'de, Diyarbakır Sur'da da öyle dalgalanacak."

Türkiye'de 2000'li yıllarda 617 ambulansın olduğuna işaret eden Müezzinoğlu, ambulanslara ihtiyacımız olduğunda vatandaşın karşısına telefonda üç cevabın çıktığını belirtti.

Müezzinoğlu, "Birincisi 'ambulansımız arızalı', 'ambulansımızda tıbbi ekip veya yardım malzemesi yok', 'ambulansımızın mazotu yok, doldurursan getiririz.' Şimdi geldiğimiz noktada 617 ambulans oldu 5 bin küsur ambulans. 2000'li yıllarda AK Parti iktidar olduğunda ambulans helikopter yok. Ambulans uçak yok. Paletli ambulans yok. Bot ambulans yok. Obez ambulansı yok. Yoğun bakım ambulansı yok. Dörtlü sedyeli ambulans yok" dedi.

O günlerde televizyonlardan duyulan ve kendisini en çok yaralayan cümlenin " Almanya'dan Antalya'ya gelen bir Alman turist trafik kazası geçirmiş, Almanya'yı aramış, ambulans uçak gelmiş vatandaşını almış Almanya'ya götürmüş" olduğunuğu belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bize de şunu dedirtiyorlardı; 'Vay anasını ya, biz adam olmayız, biz o günleri görmeyiz' Hatta bazıları 'Bu millet o hizmete layık değil' de diyordu. Bugün yine bu zihniyet aynı şekilde geçen gün TBMM'de sağlık bütçesini sunuyorum, diyor ki; '8,3 vatandaşın sağlık hizmetine ulaşması çok yüksek, bu AB standartlarında, bu israftır' diyor. Avrupalıya hak gördüğünü milletine hak görmeyen bir zihniyet var. Ama bu zihniyeti milletimiz artık çok iyi tanıdı. O günlerde O'na 'muhtar bile olamazsın' dedikleri bugünkü Cumhurbaşkanımız o günlerde dedi ki; 'Almanya'da ne varsa Türkiye'de de olacak. İngiltere'de Fransa'da ne varsa Türkiye'de de olacak. Alman halkının hak ettiği her hizmet Türk halkının da hakkıdır' dedi. Şimdi soruyorum ambulans helikopterlerimiz, uçaklarımız var mı? İki yıl önce Kazakistan'da kaza yapmış bir tır şoförümüz aradı ve bacağında kırıklar olduğunu, kendisini çok iyi bir hastaneye getirdiklerini, ancak Türkiye'ye gelmek istediğini söyledi. Ambulans uçağımız gitti Kazakistan'dan tır şoförümüzü aldı ve geldi. Büyük ülke bu, insanına değer veren anlayış bu. Ey Kılıçdaroğlu, lafla ulusalcılık olmaz. Ey Bahçeli lafla milliyetçilik olmaz. Kazakistan'da vatandaşını mağdur bırakmayacaksın. İsviçre'de, İngiltere'de milli atletini orada mağdur bırakmaacaksın. Alacaksın ve getireceksin. Ey Kılıçdaroğlu, mecliste belden aşağı çok iftiralarını gördüğümüz ama 'rahmetlinin arkasından hayırla yad edin' anlayışıyla Kamer Genç'i ambulans uçağımız Amerikadan aldı ve getirdi. Size de hizmetin en iyisini biz yapıyoruz. CHP'li, MHP'li kardeşlerimize de bu ülkenin 78 milyonuna en iyi hizmeti biz yapıyoruz. Anavatan gibi 2,5 milyon Suriyelinin de mağdur ve mazlum milletlerin yanında yine biz duruyoruz."

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ise her ferdi Kahramanmaraş, her ferdi o kahramanlığı kendi ruhunda yaşayan, yaşatan ve kendisinden sondaki nesillere aktarmak için çaba sarf eden Kahramanmaraş'a selam ve saygı sunduğunu belirtti.

Kahramanmaraş'ta 13 yıl önce 8 ambulans bulunduğunu, bunlarında yarısının arızalı, talep edenlere de yakıt parası istenerek ambulans verildiğini belirten Ünal, "Ama hamdolsun bugün adeta yoğun bakım odası konforunda 67 ambulansımız oldu. Sadece bu değil, sadece sağlık alanında değil 13 yılda her alanda insanımızın ihtiyaç duyduğu eğitimde, sağlıkta, ulaşımda ihtiyaç duyduğu herşeyi çalışarak hamd olsun temin ettik. Bu millet bize güvendi bizde hizmet ettik. Bundan da gurur duyuyoruz. Çünkü bu millete hizmet, en büyük ibadettir. Biz buna inanıyoruz. Bugün özel bir gün" dedi.

Bir şehirde yaşayan insanın karakterini, kimliğini o şehrin kültürünün belirleyeceğini vurgulayan Ünal, "Bu anlamda Kahramanmaraş, bayrak şehirdir. Kahramanmaraş hafızasını korumuş bir şehirdir. Kahramanmaraş kimliğini ve ruhunu korumuş bir şehirdir" dedi.

Kültür Bakanlığı olarak bütün kültür politikalarını şehir üzerinden somutlaştıracaklarını ifade eden Ünal, "Şehirlerimizin hafızasını, şehirlerimizin kimliğini ve şehirlerimizin ürettiği kültür alanlarını, yeniden ve yeniden ihya ve inşa edeceğiz. Bu anlamda Kahramanmaraş'a dev bir kongre ve kültür merkezi yapacağız. Kısa zamanda 'Yedi Güzel Adam Edebiyet Müzesi'ni hayata geçireceğiz. Çünkü Maraş misyon şehirdir. O yüzden Kahramanmaraş'a ne yapsak azdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Türkiye'nin farklı kentlerinden temsilen gelen 16 kişiye, ambulansların anahtarları Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Ünal tarafından verilerek, ambulanslar şehirlere sevk edildi.

Bayırbucak Türkmenlerine yardım konvoyu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat İnsani Yardım Derneği'nin organizesiyle başlatılan şehrin plaka kodu olan 46 tırlık yardım konvoyu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın katılımıyla düzenlenen törenle Suriye'ye yolcu edildi.

112 Acil Çağrı Merkezi yanındaki törende, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç'ın dua yaptı.

Gıda ve yaşam malzemelerinden oluşan tırlar, Bakanlar Ünal, Müezzinoğlu ile Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un uğurlamasıyla Suriye sınırını hareket etti.

Bakanlar Müezzinoğlu ve Ünal, Ambulans Dağıtım Törenine Katıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakanlar Müezzinoğlu ve Ünal, Ambulans Dağıtım Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement