Bakanlık Cizre'deki Binayı Anlattı - Son Dakika
Güncel

Bakanlık Cizre'deki Binayı Anlattı

Bakanlık Cizre\'deki Binayı Anlattı

Cizre'de içinde yaralıların bulunduğu öne sürülen bodrum katıyla ilgili milletvekilleri bilgilendirildi. Olay yerine çok sayıda görevli ve araç gönderildiğini anlatıldı.

04.02.2016 08:08  Güncelleme: 08:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı, çatışmaların sürdüğü Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bir binanın bodrum katındaki yaralılara günlerdir ambulans gitmediği iddialarıyla ilgili, milletvekillerini bilgilendirdi. Olay yerinde 10 ambulans, 30 kişilik sağlık ekibi, 1 helikopter ambulans, 1 uçak ambulans görevlendirildiği açıklandı.

BODRUMDAN ARADI

Milletvekilleriyle paylaşılan bilgi notunda şu detaylar yer aldı:

Kendini İslam Balıkesir olarak tanıtan şahıs, 30 Ocak Cumartesi günü sabah saat 07.21 de, yaralıların olduğu iddia edilen bodrum katından aradığını söyleyerek, 16 yaralının bulunduğunu, 7'sinin ağır olduğunu, toplam 6 cesedin bulunduğunu, 9 kişinin de sağlam ve sağlıklı olduğunu bildirmiştir.

İHA'LAR KAYIT ALDI

Bu görüşmeden sonra aynı kişiyle 5 görüşme daha yapılmıştır. Konuşmalar 155 polis hattı, olay yeri görüntüleri de insansız hava aracı (İHA) ile kayıt altına alınarak yürütülmüştür.

6 SAAT BEKLEDİLER

1 ambulansımız ve Şırnak Belediyesi'ne ait hasta nakil aracı, iddia edilen adrese yaklaşık 150-200 metre mesafede Bostancı Sokak'ın girişinde konuşlanmıştır. Bu ekiplerimiz, yaralıların çıkması için yaklaşık 6 saat beklemişlerdir.

3 ADET MAYINLI TUZAK

Tarif edilen bodrum katın önüne ambulansın erişimi, 3 adet mayın ile tuzaklanmış barikatlar nedeniyle mümkün olmamıştır. Olay yerinde 10 ambulans, 30 kişilik sağlık ekibi, 1 helikopter ambulans, 1 uçak ambulans görevlendirilmiştir.

HİÇBİR GEREKÇE SUNULMADI

Cizre ve Şırnak devlet hastaneleri ile bölgedeki illerin devlet hastaneleri ve Ankara'daki merkez hastaneler hazır hale getirilmiştir. Yaralıların güvenli bölgeye getirilmemesi konusunda hiçbir gerekçe sunulmamıştır.

2 GÖREVLİ GİTMEK İSTEDİ

HDP milletvekilleri, bodrum katında göçük olduğu iddiasıyla, Cizre Belediyesi'nden 2 görevlinin olay yerine gidip yardım etmelerini istemiştir. 2 görevliye ve gönüllü gitmek isteyen SES sendikası üyesi 2 sağlık personeline müsaade edilmiştir. Ancak olay yerinin güvenli olmadığı kaygısıyla, kendileri gitmeme kararı vermişlerdir.

ANNELERİ GİRMEK İSTEDİ

HDP milletvekilleri, 5 yaralının annesinin de iddia edilen adrese gönderilmesini istemiştir. Bu kişilerin profesyonel sağlık veya kurtarma hizmeti vermesinin mümkün olmayacağından, müsaade edilmemiştir.(Kaynak: Habertürk)

Son Dakika Güncel Bakanlık Cizre'deki Binayı Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement