Bakanlık Müşaviri Yıldız Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Ekonomi

Bakanlık Müşaviri Yıldız Serbest Bırakıldı

Sosyal medyada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine destek verdiği yönünde iddiaların yer alması üzerine gözaltına alınan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müşaviri Murat Yıldız, serbest bırakıldı.

22.07.2016 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal medyada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine destek verdiği yönünde iddiaların yer alması üzerine gözaltına alınan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müşaviri Murat Yıldız, serbest bırakıldı.

AA muhabirinin söz konusu iddialara ilişkin sorularını yanıtlayan Yıldız, hain kişilerin, hedef şaşırtmak, kirli emellerine kılıf oluşturmak amacıyla şahsına yapılan bir komployu servis ettiklerini söyledi.

Yıldız, yapmadığı bir yazışmanın WhatsApp görüntüsünü 19 Temmuz saat 21.18'de birilerinin kendisine gönderdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ben bunu görür görmez, ilgili emniyet birimlerine 5 dakika içinde gidip telefonumu teslim ettim. Böyle bir komplo ile karşı karşıya kaldığımı, o şahısları tanımadığımı, telefonumdan bugüne kadar geçmiş de dahil böyle bir işlemin yapılmadığını, bunun bir komplo olduğunu söyledim. Müracaatımı yaptım. İlgili birimler telefonumu aldılar, inceleme yaptılar. Daha sonra 20 Temmuz'da gözaltı sürecim oldu. Emniyet Müdürlüğü hakkımda gerekli teknik, yasal, her türlü işlemi başlatıp gerekli incelemeleri yaptı. Telefonum ve şahsıma ait hattımla ilgili teknik incelemeler neticesinde böyle bir yazışmanın yapılmadığı emniyet birimlerince tespit edildi. Zaten böyle bir şey yapmam mümkün değil."

Söz konusu kişilerle hiçbir alakası olmadığını anlatan Yıldız, "Devletimize, milli iradeye, demokrasiye karşı yapılmış, hain emelleri olan, alçakça saldırılarda bulunan bu terör örgütünü, bu terör örgütünün mensuplarını, yandaşlarını lanetle kınıyorum." dedi.

İnceleme sonucunda bu yazışmaların telefonundan yapılmadığının açıkça tespit edildiğini söyleyen Yıldız, serbest bırakıldığını kaydetti.

Yıldız'ın WhatsApp hesabından yapıldığı iddia edilen ve " Faruk Çelik'i indireceğiz" ifadesi de yer alan mesajlaşma görüntüleri, sosyal medyada paylaşılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakanlık Müşaviri Yıldız Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement