Bakanlıktan Aldığı Aylık 850 Bin Liralık Kirayı Az Buldu - Son Dakika
Ekonomi

Bakanlıktan Aldığı Aylık 850 Bin Liralık Kirayı Az Buldu

Bakanlıktan Aldığı Aylık 850 Bin Liralık Kirayı Az Buldu

Aile Bakanlığı hizmet binasının sahibi Bayraktar İnşaat'ın patronu Mehmet Bayraktar, aldığı kirayı az buldu; bakanlığa "İstediğiniz zaman binayı boşaltabilirsiniz." dedi.

17.03.2015 12:10  Güncelleme: 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile Bakanlığı'na ısmarlama gökdelen yapıp fahiş bedele kiraladığı iddialarıyla gündemden düşmeyen Bayraktar İnşaatın sahibi Mehmet Bayraktar, bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. İlk kez basının karşısına geçen Bayraktar, "Öyle iddia edildiği gibi gökdeleni devletin siparişi üzerine ya da ısmarlama yapmadım. Özel sektörü düşünerek inşa ettim. Ancak Bakanlık'tan geldiler, binayı kiralamak istediklerini söylediler. Ben de toptan olduğu için metrekaresini 18 liradan kiraya verdim. Şuanda da metrekare bedeli 21 lira" dedi.

"VERGİ DAHİL AYDA 850 BİN LİRA KİRA ALIYORUM"

Mehmet Bayraktar, Aile Bakanlığı'na iki kuleden birini kiraladıklarını, kiralanan bölümün toplam 37 bin 500 metrekare olduğunu anlattı. Bakanlık'tan vergisi dahil ayda 850 bin lira kira bedeli aldığını açıklayan Bayraktar, "Binayı toptan kiraladıkları için fiyatı ucuz tuttum. Yoksa yanındaki binanın metrekaresini şu anda 52 liradan kiraya veriyorum. Bakanlık bugün çıksa orayı da 52 liradan kiralarım" diye konuştu.


"1.5 YILLIK KİRA BEDELİ UÇTU"

Mehmet Bayraktar, binaları içi boş olarak inşa ettiklerini, kiralayan ya da satın alanların ihtiyaçlarına göre içini kendilerinin yaptırdıklarını söyledi. Ancak Aile Bakanlığı'nın binanın içinin de kendilerinden yapılmasını istediğini belirten Bayraktar, "Binanın içini yapınca 1,5 yıllık kira gelirim uçtu. Kira sözleşmemiz 6 yıl artı istek halinde ilave 1 yıl. Arsa dahil iki kulenin maliyeti 300 milyon lira. Kira tutarına göre, o binanın kendini amorti etme süresi 14-15 yılı geçer. Kiralamanın kârı yok. Erken çıktıkları anda zarardayım" dedi.

"İSTERSENİZ ERKEN ÇIKABİLİRSİNİZ"

Bayraktar, şöyle devam etti:
"Bakanlık 9 ayrı binada dağınık vaziyette çalışıyordu. Hepsi biraraya geldi. O binada bin 500 kişi çalışıyor. Ben devletin yerinde olsam tüm kamu kurumlarına bina kiralarım. Devlet bu kalitede bina yapamaz. Pahalıya maleder, 3 yıl sonra da dökülür. 3 ay önce kendilerine gittim, istediğiniz zaman çıkabilirsiniz, dedim. Şimdi kendi binalarını yapmak için proje hazırladılar. Bakalım kaç yılda yapacaklar, ertesi yıl ne kadar tadilat masrafı çıkacak göreceğiz.

Ticari açıdan boşaltmaları daha iyi. 7 yıllıktı kontratı biz öne çektik. Binalarını yapar yapmaz boşaltacaklar. Biz söylentilere, sansasyonlara alışık değiliz. Biz ticaretin peşindeyiz. Her gün bir sürü iftira atılıyor. Özel sektörle çalışmak çok daha iyi." (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Bakanlıktan Aldığı Aylık 850 Bin Liralık Kirayı Az Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • Osman: Karni iyi doymus bunun 19 1 Yanıtla
  • MALI VAR: BU ADAMIN GOZLERINE IYI BAKIN TOPRAK DAHI DOLDURMAZ TURKIYE GIBI BIR YERDE 850. 000 LIRE KIRA ALIYOR VE HALA AC GOZLULUK YAPIYOR IYI BAKIN IYI GOZLERIN 18 0 Yanıtla
  • Türk kürd kardeştir: Bu kadar zengin fakir arasında uçurum var ülke 33 bölümde normal çünkü adil bir paylaşım yok 1500 lira alıyorum 4 kişi bakıyorum yazık günah 17 1 Yanıtla
  • bilal gemicik: Vatandaşa din iman yandaşa han hamam 17 1 Yanıtla
  • Murat tan: Acaba yanında bakanlık binası olduğu için 52 tl ye çıkmış olmasın fiyatı 16 1 Yanıtla
  • ayakkabı kutusu: Ulan recep allah dedin araplar gibi elhamdülillah dedin milleti kandirdin ülkenin anasını ağlattin yandaşlarını holding yaptın 15 2 Yanıtla
  • KARTAL: CUMHURBAŞKANI SAYESİNDE KÖŞELİK OLDUNUZ. TABİKİ ARTIK BURNUNUZ BÜYÜDÜ SİZLERİ KİM TUTAR. 14 2 Yanıtla
  • BABA: AİLE BAKANLIĞINA BAK KEYFİNE PEK DÜŞKÜN YAZIKLAR OLSUN 15 1 Yanıtla
  • Bulut: Hırsız AKP ve yandaşları 11 2 Yanıtla
  • HANGİSİ: BAKANLIK KİRALAR, BİRİLERİ ZENGİN EDİLİYOR DENİR, DEVLET ENİYİ MALZEMEYLE TÜRKİYENİN İTİBARI İÇİN SARAY YAPAR, VAY EFENDİM BU KADAR MASRAFA NE GEREK VARDI DERLER, BÖYLE SAÇMA DÜŞÜNCE OLMAZ. . . . 9 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement