Bakanlıktan Karadeniz'deki Kum Rezerv Alanlarıyla İlgili Açıklama - Son Dakika
Güncel

Bakanlıktan Karadeniz'deki Kum Rezerv Alanlarıyla İlgili Açıklama

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, bugün bir gazetede Karadeniz’de Riva ve Ormanlı mevkilerindeki kum rezerv alanları ile ilgili yer alan haberle Bakanlığın bir ilgisi olmadığını ve kum taşınmasına ve kum ocağından yapıldığı iddia edilen hukuk dışı uygulamaya yönelik Bakanlığın denetim yetkisinin bulunmadığını bildirdi.

03.09.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, bugün bir gazetede Karadeniz'de Riva ve Ormanlı mevkilerindeki kum rezerv alanları ile ilgili yer alan haberle Bakanlığın bir ilgisi olmadığını ve kum taşınmasına ve kum ocağından yapıldığı iddia edilen hukuk dışı uygulamaya yönelik Bakanlığın denetim yetkisinin bulunmadığını bildirdi.

Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bugün bir gazetede Karadeniz'de Riva ve Ormanlı mevkilerindeki kum rezerv alanları ile ilgili bir haber yer almış ve haberde Bakanlığımızın ismi geçmiştir. Söz konusu haber üzerine bir açıklama yapılması gerekli görülmüştür. Buna göre haberde iddia edildiği gibi konuyla Bakanlığımızın uzaktan veya yakından bir ilgisi yoktur. Kum taşınmasına ve kum ocağından yapıldığı iddia edilen hukuk dışı uygulamaya yönelik Bakanlığımızın bir denetim yetkisi bulunmamaktadır. Denizdeki kum ocaklarına ruhsat veya izin verilmesi yetkisi Bakanlığımızda değildir. Haberde iddia edildiği üzere Bakanlığımıza bağlı Denizcilik Müsteşarlığı diye bir kurum veya mevki yoktur. Haberi yapanlar araştırırsa böyle bir kurumun yıllar önce tarihe karıştığını göreceklerdir. Bu bile yapılan haberin özensizce, adı geçen kurumların görüşü alınmadan gelişigüzel hazırlandığını ortaya koymaktadır. Haberde de bahsedildiği üzere gemilerin yanaşarak kumların tahliye edildiği iskelelerin (Kartal Kumcular İskelesi) Bakanlığımızca verilmiş bir işletme izinleri bulunmamaktadır. Gemilerin işletme izni olmayan söz konusu iskelelere yanaşmaları durumunda gerekli yasal işlemler uygulanmakta ve ayrıca yasal olmayan yanaşmalar için gerekli önlemlerin alınmasına yönelik durum ilgili Kaymakamlığa, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ve ilgili Mal Müdürlüğü'ne bildirilmektedir" denildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakanlıktan Karadeniz'deki Kum Rezerv Alanlarıyla İlgili Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement