Bakım Verenlerle Umut Yolculuğu Projesi - Son Dakika
Yerel

Bakım Verenlerle Umut Yolculuğu Projesi

Bakım Verenlerle Umut Yolculuğu Projesi

Ankara Kalkınma Ajansı’nın 2015 Yılı Sosyal Etkileşim Programı (SEP) kapsamında desteklenen “Bakım Verenlerle Umut Yolculuğu” projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

02.06.2016 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Kalkınma Ajansı'nın 2015 Yılı Sosyal Etkileşim Programı (SEP) kapsamında desteklenen "Bakım Verenlerle Umut Yolculuğu" projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Ankara Birinci Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ortaklığında yürütülen projenin açılış toplantısına, Ankara Vali Yardımcısı Hasan Ersan, Ankara İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Erkan Çiçek, Ankara Birinci Bölge Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Abdulkadir Yetişgin, Ankara Kalkınma Ajansı Uzmanı Naz Gündüz ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Açılışta konuşma yapan Ankara Birinci Bölge KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Yılmaz, projeyi ortaya çıkaran gerekçeleri istatistiklerle açıklayarak bu proje ile Ankara ve Şanlıurfa illerinde evde bakım hizmetlerine yönelik değerlendirme, tecrübe paylaşımı ve ağ ilişkilerinin geliştirilmesini hedeflediklerini belirtti.

Şanlıurfa KHB Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Yetişgin de proje ile Şanlıurfa'da evde hasta bakımı konusunda modern yöntemlerin öğrenilmesine katkı sağlanacağını ifade etti.

Ankara Kalkınma Ajansı Uzmanı Naz Gündüz ise "Sosyal Etkileşim Programı" hakkında bilgi verdi. Gündüz, SEP'in 2015 yılında iki pilot bölgede 3 milyon TL bütçe ile uygulandığını bildirdi.

Son olarak kürsüye gelen Ankara Vali Yardımcısı Ersan, sosyal sermayenin geliştirilmesinin önemine değinerek, bölgeler arası çalışma kültürünün önemini vurguladı.

Proje sonucunda Şanlıurfa ve Ankara'da evde hasta bakımı verenler için tecrübe paylaşımı sağlanması amaçlanırken, iki bölge arası ortak sosyal ağ oluşturulması ve hasta bakımı ile hastaların yaşam düzenlerinde sürekli ve olumlu etkiler oluşması hedefleniyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakım Verenlerle Umut Yolculuğu Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement