Bakır'ın Atıksuları da Arıtılıyor - Son Dakika
Yerel

Bakır'ın Atıksuları da Arıtılıyor

Bakır\'ın Atıksuları da Arıtılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kırkağaç’ta faaliyete aldığı Atıksu Arıtma Tesisi’ne Bakır Mahallesine döşediği kolektörün devreye girmesiyle Bakır Mahallesini de tesise bağladı.

13.07.2016 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kırkağaç'ta faaliyete aldığı Atıksu Arıtma Tesisi'ne Bakır Mahallesine döşediği kolektörün devreye girmesiyle Bakır Mahallesini de tesise bağladı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Kırkağaç Bakır Mahallesinin kanalizasyon hattını 780 metre döşediği kolektör hattıyla atıksu arıtma tesisine bağladı. Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapım ihalesine dahil olan iş kamulaştırma çalışmaları nedeniyle yapılamadı. MASKİ ekiplerinin tarla sahiplerinden muvafakatnameleri almasının ardından daha önceden planlanmış olan Bakır Mahallesinin atıksuları, tesise bağlanan kolektör hattı ile birlikte arıtılmaya başlandı. Artık mahallenin evsel atıkları tesiste temizlenerek Bakırçay'a deşarj ediliyor.

'Çözüm odaklı çalışıyoruz'

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, büyük emek verdikleri ve Manisa'nın uzun yıllardır süren sıkıntılarını çözüme kavuşturacak atıksu arıtma tesislerinde dur durak bilmeden çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti. Başaran, "Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapım ihalesinde Bakır mahallesinin evsel atıklarının da arıtılması planlanmıştı. Ancak muvafakatname konusunda birkaç pürüz yaşamıştık. O sorunu da ortadan kaldırdık. İşlerimizde yılgınlığa kapılmadan çözüme ulaşana kadar çalışıyoruz. Muvafakatnamelerin alınmasının ardından 780 metrelik kolektör hattı döşeyerek mahallemizin kanalizasyon atıklarını tesisimizde arıtarak Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisimizi tam randımanlı olarak çalıştırmaya başladık" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakır'ın Atıksuları da Arıtılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement