Bakır Rölyef Ustası Ahmet Birlik, Menemen'de Sergi Açacak - Son Dakika
Yerel

Bakır Rölyef Ustası Ahmet Birlik, Menemen'de Sergi Açacak

Türkiye'deki sayılı bakır rölyef ustalarından Ahmet Birlik ile Menemen Belediyesi Meslek Edindirme Koordinatörü Mehtap Uyar, Menemen’in tarihi dokusu korunmuş nadir yapılarından Taşhan’da hazırladıkları çalışmalarını sergiye dönüştürecek.

19.10.2013 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'deki sayılı bakır rölyef ustalarından Ahmet Birlik ile Menemen Belediyesi Meslek Edindirme Koordinatörü Mehtap Uyar, Menemen'in tarihi dokusu korunmuş nadir yapılarından Taşhan'da hazırladıkları çalışmalarını sergiye dönüştürecek.

Menemen Belediyesi Meslek Edindirme Koordinatörü Mehtap Uyar, 1,5 senedir Bakır Rölyef Ustası Ahmet Birlik ile sanatlarını icra ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Ahşap, cam, seramik, testi üzerine yağlı boya, kaatı tekniğinde üç boyutlu çalışmalar, seramik ayna,  kalıp çıkartma, bakır rölyef çalışmaları yaptığımız çalışmalar arasında. Kendini geliştirmiş öğrencilerimi seçip burada onların da para kazanmalarını sağlamaya çalışıyorum. Sadece sipariş üzerine değil, kursa gidip öğrenen kursiyerlere de malzeme teminine yardımcı oluyorum."

Ahmet Birlik, Türkiye çapındaki 3 bakır rölyef ustasından biri olduğunu ifade ederek, "Bir sergi oluşturma fikrimiz var. O sergi için 50 pano gerekiyor. Şu an 25 panomuz var. Siparişe de sanatımızı öğretmeye de açığız. Öğrenci bekliyoruz. Yoksa bakır rölyef sanatı yok olacak" diye konuştu.

Taşhan'daki sanata yönelik oluşumdan memnun olduğunu dile getiren Birlik, "Burada mutluyum. Sanatseverleri burayı görmeye bekliyoruz" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakır Rölyef Ustası Ahmet Birlik, Menemen'de Sergi Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement