Bakırköy Halk Pazarı'nda 'Barış Mitingi' - Son Dakika
Güncel

Bakırköy Halk Pazarı'nda 'Barış Mitingi'

Bakırköy Halk Pazarı\'nda \'Barış Mitingi\'

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK / İstanbul DHADİSK, KESK, TMMOB,TTB, HDP, EMEP, DBP, ESP, Haziran Hareketi, Halkevleri, İHD ve ABF'nin de aralarında olduğu çok sayıda meslek örgütü, siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün oluşturduğu "Emek ve Demokrasi için Güç Birliği" tarafından Bakırköy Halk Pazarı Meydanı'nda "Faşizme, darbelere ve savaşa karşı demokrasi ve barış istiyoruz" başlıklı miting düzenlendi.

04.09.2016 19:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK/ İstanbul DHA

DİSK, KESK, TMMOB,TTB, HDP, EMEP, DBP, ESP, Haziran Hareketi, Halkevleri, İHD ve ABF'nin de aralarında olduğu çok sayıda meslek örgütü, siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün oluşturduğu "Emek ve Demokrasi için Güç Birliği" tarafından Bakırköy Halk Pazarı Meydanı'nda "Faşizme, darbelere ve savaşa karşı demokrasi ve barış istiyoruz" başlıklı miting düzenlendi.

MİTİNGE DEMİRTAŞ DA KATILDI

Miting alanına giden yollar polis demir bariyerleri ile kapatılırken, vatandaşlar 3 ayrı arama noktasından geçtikten sonra alana alındı. Mitinge aralarında HDP Eş Genel Başkanı Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Garo Paylan, Sezai Temelli, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eş Genel Başkanları Lami Özgen ve Şaziye Köse, TTB Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, ABF Genel Başkanı Baki Düzgün, PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, 78'liler Girişimi'nden Celalettin Can ve sanatçı Pınar Aydınlar'ın da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

AÇIKLAMA TÜRKÇE VE KÜRTÇE OKUNDU

Mitingde Türkçe ve Kürtçe olarak ortak basın açıklaması okundu. Emek ve Demokrasi için Güç Birliği adına ortak açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü Fadime Koçak, "Ülkemizin dört bir yanında darbeleri ve savaşı durdurmak için, OHAL'i kaldırmak için, sesimizi daha çok yükseltmeliyiz. Demokrasiyi, laikliği, bağımsızlığı, barışı, özgürlüğü, eşitliği, adaleti savunmak için omuz omuza olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Miting, Grup Bajar'ın verdiği konserin ardından sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakırköy Halk Pazarı'nda 'Barış Mitingi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement