Bakka'dan 2016 Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı Eğitim Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Bakka'dan 2016 Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı Eğitim Toplantısı

Bakka\'dan 2016 Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı Eğitim Toplantısı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından 2016 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Bartın’da eğitim toplantısı düzenlendi.

22.07.2016 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından 2016 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Bartın'da eğitim toplantısı düzenlendi.

Bartın Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen eğitim toplantısı 3 oturumda gerçekleşti. Birinci oturumda BAKKA Program Yönetim Birimi Başkanı Irmak Göksu Çağlı tarafından Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı tanıtımı yapıldı. Birimi Başkanı Irmak Göksu Çağlı ve Birim Uzmanı Ümran Öztürk tarafından katılımcılara proje başvurularının KAYS üzerinden sunulması sürecine ilişkin eğitim ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler verildi. Programında son oturumunda Birimi Başkanı Irmak Göksu Çağlı ve BAKKA İzleme, Değerlendirme ve Raporlama Birimi Uzmanı Ahmet Kubilay Çağlı tarafından mantıksal çerçeve matrisinin ve proje bütçesinin hazırlanması konusunda katılımcılara eğitim verildi.

Mali destek programı öncelikleri hakkında bilgiler veren Çağlı, şu ifadelere yer verdi:

"Ajansımız Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinde faaliyetlerini sürdürmektedir. 11 Temmuz tarihi itibariyle 2016 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı'nı ilan edilmiştir. Bu programda önceliklerimiz; iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik altyapı çalışmaları, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre için gerekli fiziki ve sosyal altyapı çalışmaları, doğal, tarihi ve kültürel açıdan potansiyeli olan bölgelerde turizmin geliştirilmesine yönelik fiziki ve sosyal altyapı çalışmaları ile dezavantajlı kesimlere yönelik fiziki mekanların düzenlenmesi ve ilgili altyapı çalışmalarıdır. Bu önceliklerle uyumlu hazırlanan küçük ölçekli altyapı projeleri bizim için proje konusu itibariyle uygun projelerdir. Ajansımız bu sene Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ile bölgeye 7 milyon liralık bir kaynak aktarmayı planlamaktadır. Projelerde yüzde 25'ten yüzde 70'e kadar ajans desteği söz konusu olabilecektir. Yüzde 70 oranında ve 1 milyon liraya kadar destek sunulmasının bölgemizde gerçekleştirilmesi planlanan altyapı projeleri için çok iyi bir fırsat olduğunu düşünüyoruz."

Sunumun ardından program soruların cevaplanması ile sona erdi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakka'dan 2016 Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı Eğitim Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement