Bal Arıları, Hastalıklara Daha Dirençli Olacak - Son Dakika
Yerel

Bal Arıları, Hastalıklara Daha Dirençli Olacak

Bal Arıları, Hastalıklara Daha Dirençli Olacak

Düzce'de yürütülen "Hastalıklara Dirençli Damızlık Bal Arısı Kolonisi ve Ana Arı Üretimi" projesiyle, Yığılca arısının ıslahı amaçlanıyor DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kekeçoğlu: "Arı hastalık ve zararlıları, koloninin popülasyon gelişimini engelleyen, verimliliği azaltan, önlem alınmadığında ürün ve koloni.

15.04.2014 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Hastalıklara Dirençli Damızlık Bal Arısı Kolonisi ve Ana Arı Üretimi" projesiyle, Yığılca arısının ıslahı amaçlanıyor.

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, projeyle arıların teste tabi tutulduğunu belirterek, en iyi arı kolonilerinin belirlendiğini bildirdi.

Bu kolonilerden ana arı yetiştirdiklerini kaydeden Kekeçoğlu, şunları belirtti:

"Arı hastalık ve zararlıları, koloninin popülasyon gelişimini engelleyen, verimliliği azaltan, önlem alınmadığında ürün ve koloni kayıplarına yol açan çok önemli sorundur. Bu nedenle arıcılıktan elde edilen ekonomik gelir düzeyi düşmekte, daha da önemlisi, kullanılan ilaçlar nedeniyle balda kalıntı problemi oluşmakta ve bu da insan sağlığını tehdit etmektedir. Bal arıları, doğadaki bitkilerin tozlaşmasında ve zirai ürünlerdeki verimin artmasında önemli rol oynamaktadır."

Kekeçoğlu, projeyi 200 bal arısı kolonisinde uyguladıklarına dikkati çekerek, üretilecek üstün özellikteki damızlık arıları yetiştiricilere vereceklerini vurguladı. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bal Arıları, Hastalıklara Daha Dirençli Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement