Bal Orman Alanları Genişliyor - Son Dakika
Yerel

Bal Orman Alanları Genişliyor

Bal Orman Alanları Genişliyor

Muğla valisi Amir Çiçek, Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı mahallelerde incelemelerde bulunurken, Orman ve SU İşleri Bakanlığı’nın ‘Bal Ormanı’ projesi kapsamında Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Kıran ve Denizova Mahallelerinde arıcılar için oluşturulan ‘Bal Ormanı’ alanında da incelemelerde bulundu.

26.12.2014 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla valisi Amir Çiçek, Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı mahallelerde incelemelerde bulunurken, Orman ve SU İşleri Bakanlığı'nın 'Bal Ormanı' projesi kapsamında Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Kıran ve Denizova Mahallelerinde arıcılar için oluşturulan 'Bal Ormanı' alanında da incelemelerde bulundu. Vali Çiçek'i Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, AK Parti Milletvekili Yüksel Özden, Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Şeren, İL Müftüsü Abdurrahman Koçak ve Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Filiz Mutlu da eşlik etti.

'Bal Ormanı' kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Türkiye'nin birçok bölgesinde ağaçlandırma çalışmasının yapıldığını belirten Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, "Ormanlarda arıcılığın yapılması, ekonomik, ekolojik ve sosyal sonuçları yanında ormancılığımızın geleceği açısından da önem taşımaktadır. Arıcılık sektörünün geliştirilmesi kapsamsında Orman ve Su İşleri Bakanlığının erozyon kontrolü, mera ıslahı, üretim ve bakım gibi yapılacak bakım ve çalışmalarda arıcılığa uygun vejetasyonun korunması, geliştirilmesi, gezgin arıcıların konaklaması ile ilgili düzenlemeleri kapsamaktadır. Kıran Bal Ormanı projesi kapsamında 724 hektar, Denizova Orman İşletme Şefliği ve Bin 193 hektar alana toplam Bin 917 hektar lavanta, ahlat, adaçayı, erguvan, üçgül, kapari, kekik. Sandal, karaçalı, hayıt, alıç, orman sarımsağı ve yabani mersin fidanı dikilecek. Toplam 30 bin adet değişik türdeki fidanların dikimi sonrası 'Bal Ormanları' oluşturulacak. 2014 yılında proje kapsamında 12,5 hektar alana 6 bin fidan dikimi gerçekleştirildi" dedi.

Kıran mahallesindeki fidan dikimi Vali Amir Çiçek, Milletvekili Yüksel Özden ve diğer protokol tarafından gerçekleştirildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bal Orman Alanları Genişliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement