Bal Şerbeti ile Sağlıklı Kalın - Son Dakika
Yerel

Bal Şerbeti ile Sağlıklı Kalın

Bal Şerbeti ile Sağlıklı Kalın

Arı ürünlerinin satışa sunulduğu Bornova’daki Sultanveli Satış Noktası, farklı bir etkinlikle hizmete girdi.

05.10.2015 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arı ürünlerinin satışa sunulduğu Bornova'daki Sultanveli Satış Noktası, farklı bir etkinlikle hizmete girdi. Açılışta konuklara, insan sağlığına birçok faydası bulunan bal şerbeti ve ballı lokma ikram edildi.

Sultanveli Satış Noktası'nı kuran Ziraat Teknikeri Hüseyin Ceylan, "Amacımız ürünlerimizle hastaları tedavi etmek değil, doğru ürünler tüketmelerini sağlayarak hasta olmamalarını sağlamak" dedi. Anadolu'da yetişen bir çok ürünün insana sağlık verdiğini belirten Ceylan, bunların başında arı ürünlerinin yer aldığını söyledi. Örneğin balın sulandırılmasıyla oluşan Bal Şerbeti hakkında birçok bilimsel yayın bulunduğunu belirten Ceylan, "Bal şerbeti konusunda bilimsel yayınlar var. Doğru baldan doğru şerbet yapıldığında ilaç gibi olur. İbni Sina, 'yiyeceklerin yiyeceği içeceklerin içeceği bal' diyor" diye konuştu.

Açılışa katılan bal ve ürünleri hakkında pek çok araştırması bulunan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Banu Yücel ise, "Doğru kişilerin elinden sağlıklı ürünlerin tüketilebilir olması mutluluk verici" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bal Şerbeti ile Sağlıklı Kalın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement