Bal Üreticilerinden "Sahte Bal" Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Bal Üreticilerinden "Sahte Bal" Uyarısı

Siirt Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faik Ete, vatandaşları sahte bala karşı uyardı.

05.02.2015 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faik Ete, vatandaşları sahte bala karşı uyardı.

Ete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "sahte bal" satışının önüne geçilmesi için vatandaşlara uyarıda bulunarak, her yapılan reklama aldanılmaması gerektiğini söyledi.

"Sahte bal" satışlarının bal üreticilerini mağdur ettiğini ifade eden Ete, "Bal üreticileri olarak vatandaşların sağlıklı bala ulaşabilmeleri için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Pervari balı ve diğer bazı adlar altında sahte bal satışlarının yapılması bizleri üzüyor. Bu ballara karşı vatandaşlarımızın dikkatli olmaları gerekiyor. Siirt'te dürüst bir şekilde bal üretimi yapıp ve yine sağlıklı bir şekilde bunu tüketicilere sunan yüzlerce üreticimiz bulunuyor. Bal alırken lütfen sahte balı değil de bu üreticilerimizden alın" dedi.

"Sahte bal" reklamlarına karşı olduklarını dile getiren Ete, Reklam Kurulu'nun tüketicileri yanıltıcı nitelikte ve mevzuata aykırı televizyon reklamlarına karşı gerekli mücadeleyi vermesine sevindiklerini aktardı.

2014 yılında 2 reklama durdurma, 23 reklama da idari para cezasının verildiğini ve bu cezaları desteklediklerini belirten Ete, şunları kaydetti:

"Bal üreticilerinin en çok muzdarip olduğu konulardan biri de bazı televizyonlarda yanıltıcı bal reklamlarının yapılmasıdır. Reklam Kurulu'nun 2014 yılında bal ile ilgili 2 reklama durdurma, 23 reklama 2 milyon 108 bin 892 lira idari para ve durdurma cezası uygulaması, biz üreticileri memnun etti." - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bal Üreticilerinden 'Sahte Bal' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement