Balbay'dan Vali Toprak'a "Karakoldan Cemevi" Ziyareti - Son Dakika
Politika

Balbay'dan Vali Toprak'a "Karakoldan Cemevi" Ziyareti

Balbay\'dan Vali Toprak\'a "Karakoldan Cemevi" Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret ederek, Çiğli Güzeltepe Karakolu’nun AK Parti yöneticiliği yapmış bir kişi başkanlığındaki derneğe tahsis edilerek cemevi yapılmasının etik bir davranış olmayacağını söyledi ve karardan dönülmesini istedi.

18.07.2015 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret ederek, Çiğli Güzeltepe Karakolu'nun AK Parti yöneticiliği yapmış bir kişi başkanlığındaki derneğe tahsis edilerek cemevi yapılmasının etik bir davranış olmayacağını söyledi ve karardan dönülmesini istedi.

Ziyareti CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ile birlikte gerçekleştiren Balbay, Vali Toprak'a semt sakinlerinden değerlendirme alarak geldiğini vurguladı ve şunları söyledi: "Güzeltepe'nin adı 12 Eylül öncesinde Çimentepe'ydi. Burada başta Tariş direnişi olmak üzere pek çok kitlesel tepkinin izleri var. Karakol da çoğunlukla haksız gözaltılarla gündeme geldi. Yani semt insanları için iyi anılar içermiyor. Şimdi dış görünümü koruyarak cemevi yapılmak isteniyor. Oysa hemen altta belediyenin cemevi için ayırdığı arsa var" diye konuştu. Vali Toprak'ın Balbay'a konuyu yeniden inceleteceğini söylediği belirtildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Balbay'dan Vali Toprak'a 'Karakoldan Cemevi' Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement