Balcı, Koruyucu ve Engelli Aileleri Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Balcı, Koruyucu ve Engelli Aileleri Ziyaret Etti

Balcı, Koruyucu ve Engelli Aileleri Ziyaret Etti

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Aile ve Engelli Haftası nedeniyle koruyucu aile ve engelli ailelerine ziyarette bulundu.

15.05.2015 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Aile ve Engelli Haftası nedeniyle koruyucu aile ve engelli ailelerine ziyarette bulundu.

İlk ziyaretini bedensel ve zihinsel engeli bulunan Merve Aydın'ın ailesine gerçekleştiren İl Müdürü Balcı, 28 yaşındaki engelli Merve Aydın ve aile bireyleriyle bir süre sohbet etti, sorunları olup olmadığını sordu. Engelli Merve Aydın'a hediye veren Balcı, anne Sevinç Aydın'a ise çiçek verdi.

Herkesin birer engelli adayı olduğunu hatırlatan ve bu bilinçle hareket eden her bireyin engellilerin sorunlarına karşı duyarlı olması gerektiğini ifade eden Balcı, "Dünyaya gözümüzü açtığımız andan itibaren genetik olarak ya da yaşadığımız zaman zarfında bir kaza ya da bir hastalık sonucu bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal becerilerimizi kaybetmiş olabiliriz ya da kaybedebiliriz. Bu nedenle her insan bir engelli adayıdır. Bizler İl Müdürlüğü olarak şehrimizdeki tüm engelli bireylerimize ulaşmayı ve onlara uygun şartları oluşturmayı hedefliyor ve bu hedef doğrultusun çalışmalarımızı sürdürüyor ve sürdürmeye de devam edeceğiz" dedi.

"BİR ÇOCUĞUMUZ DAHA AİLE SICAKLIĞINA KAVUŞTU"

Atakum ilçesi Mimarsinan Mahallesi'nde ikamet eden engelli Merve Aydın'ın annesi Sevinç Aydın, İl Müdürü Tekin Balcı'nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sayın Müdürümüzün evimize gelerek bizlerle ilgilenmesi bizleri çok onure etti. Yaptıkları hizmet bizim için çok önemli ve değerli" diye konuştu.

İl Müdürü Balcı ikinci ziyaretini ise 4 yaşındaki küçük Elif'e 6 ay önce koruyucu aile olan Gülümser-Ayhan Horuz çiftine gerçekleştirdi. Lise çağında bir çocuğu bulunan Gülümser Horuz, Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda çalışırken Elif ile tanıştığını ve ona koruyucu aile olmak istediğini söyledi.

Küçük Elif'in artık bir aile yanında olduğuna çok sevindiğini belirten Balcı, "Bizimle çalışan bir personelimizin koruyucu aile olması ve bir çocuğumuzu daha aile sıcaklığına kavuşturmuş olmanız bizleri çok mutlu etti. Dileriz aileniz hep huzur içinde olur. Elif kızımız da huzur ve mutluluk içerisinde sizlerle hayata tutunur" şeklinde konuştu.

Balcı, daha sonra Siirt Pervari'de askeri aracın tuzaklanan mayına teması sonucu şehit düşen Uzman Jandarma Çavuş Ferhan Hasovalı'nın annesi Ergin Hasovalı'yı ziyaret ederek, bir eksiği olup olmadığını sordu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balcı, Koruyucu ve Engelli Aileleri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement