Balçova'da, Yaz Okulu Çocuklarına Unutulmaz Tatil İmkanı - Son Dakika
Yerel

Balçova'da, Yaz Okulu Çocuklarına Unutulmaz Tatil İmkanı

Balçova\'da, Yaz Okulu Çocuklarına Unutulmaz Tatil İmkanı

Yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak amacıyla Balçova Belediyesi tarafından açılan ücretsiz yaz okulları, bu yıl da çocuklara unutamayacakları bir yaz tatili imkanı sağlıyor.

20.08.2016 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak amacıyla Balçova Belediyesi tarafından açılan ücretsiz yaz okulları, bu yıl da çocuklara unutamayacakları bir yaz tatili imkanı sağlıyor.

Balçova Belediyesi'nin, Türk Eğitim Gönüllüleri ile birlikte 8 yıldır uyguladığı Ücretsiz Yaz Okulları Eğitim Programı bu yıl da çocuklara unutamayacakları bir tatil imkanı sağladı. Balçova Belediyesi Semtevleri tarafından sosyal ve ekonomik durumlarına göre belirlenen toplam 500 çocuk 3 ayrı dönemde yaz okuluna katılarak değişik aktivitelere katıldı. Sabahtan akşama kadar süren programlarda sosyal gelişim terapileri, meslek tanıtımı, okuma saati, müzik, bilgisayar, Güzel Sanatlar, Satranç, Folklör, Basketbol, Voleybol, Tenis, Jimnastik, Ebru gibi ders ve aktivitelere katılan çocuklar ayrıca birer kez Balçova Aquacity, Sasalı Doğal Yaşam Parkı'na, Gezegenevi'ne, Deprem Afet Eğitim Merkezi'ne götürüldü.

Yaz okullarının kapanış töreni için Balçova Spor Tesisleri'nde buluşan çocuklar yaz okullarında öğrendikleri becerileri ve ortak gösterilerini sergiledi. Çocuklarının gösterilerini izlemek için gelen ailelere hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, sosyal ve sportif faaliyetlerden uzak kalan çocukların bir şekilde şiddetle tanıştığını ifade ederek, "Biz meclis üyelerimiz ile birlikte spor eğitimine çok önem veriyoruz. Yılın 12 ayı 6 bin çocuğumuza ücretsiz spor hizmeti vererek onları sokaktaki ve sanal oyunlardaki şiddetten uzak tutmaya çalışıyoruz. Yaz aylarında buna ilaveten tatil aktiviteleri için yaz okullarımız devreye giriyor. Çocuklarımıza spor eğitiminin yanı sıra toplumsal değerler de öğretiliyor. Ayrıca aileler ekonomik nedenlerden dolayı çocuklarını bu faaliyetlere göndermekte güçlük çekebiliyor. Bu yüzden kamu olarak biz bu görevi üstleniyoruz. Aksi halde ilgilenmediğimiz her çocuk bu toplumun karşısına bir suçlu olarak gelebilir. Çocuklar suçla tanışmadan eğitilirse geleceğimiz daha güzel olur" diye konuştu.

Balçovalı çocuklara gecenin sonunda çeşitli hediyeler ve katılım belgesi verildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balçova'da, Yaz Okulu Çocuklarına Unutulmaz Tatil İmkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement