Balçova Termal 4 Yıl Daha Norveçlilere Şifa Dağıtacak - Son Dakika
Güncel

Balçova Termal 4 Yıl Daha Norveçlilere Şifa Dağıtacak

Balçova Termal Oteli Genel Müdürü Ramazan Kaya, Norveçli turistlerin 2015 yılından sonra da tedavi için Balçova'ya geleceğini söyledi.

04.09.2014 08:41  Güncelleme: 08:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi ve Balçova Termal Oteli işbirliğinde, "İzmir'de Termal Turizminin Geleceği"nin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Kaya, Norveç Sağlık Bakanlığı'nın 2015 sonrasındaki 4 yıl için çıktığı ihaleyi, Avrupa'dan 15 ülkeden başvuran firmayı geride bırakarak kazandıklarını belirtti. Kaya: "Noveç Sağlık Bakanlığı'nın 2015 yılı sonrasını kapsayan 4 yıl için çıktığı ihaleyi biz kazandık. Nisan-Kasım arasındaki 7 ayda 135 odayı yine Norveçlilere ayıracağız" dedi.

Balçova Termal AŞ'nin en önemli faaliyet alanından birinin termal tedavi merkezi olduğunu ifade eden Kaya, bu merkezde günde 200- 250 kişiye tedavi uyguladıkarını kaydetti.

Kaya, bu hastalardan 135'inin Norveçli olduğunu, 20'ye yakın başka ülkeden de tedavi için gelen hastalarının bulunduğunu ifade etti.

Kaya, Norveç Sağlık Bakanlığı'nın her 4 yılda bir ihale açarak yurtdışına ağırlıklı olarak romatizmal hastalarını gönderdiğini, ihaleyi 1992 yılından beri kendilerinin kazandığını ifade etti. Norveç'ten tedavi amaçlı gelen hastalara full kür dedikleri 4 haftalık konaklamalar şeklinde tedavi aldıklarını dile getiren Kaya, Norveç Sağlık Bakanlığı'nın Nisan-Kasım arasındaki 7 ayda 135 odayı rezerve ettiğini vurguladı. Kaya, Mart-Kasım aylarında Balçova Termal Otel'de konaklamalı tedavi alanların yüzde 75'ni yabancıların oluşturduğunu söyledi. Kaya, Hollanda, Belçika ve Danimarka gibi ülkelerden tedavi amaçlı gelen grupların da bulunduğunu ifade etti.

VERİMLİLİK ESASINA GÖRE YÖNETECEĞİZ

Balçova Termal AŞ'nin faaliyetleri arasında termal tedavi merkezinin yanısıra, konaklama, akuapark, restorant ve düğün organizasyonlarının bulunduğunu belirten Ramazan Kaya, kamu şirketi olmalarına rağmen özel sektör mantığıyla çalıştıklarını belirtti.

Balçova Termal AŞ'nin Özel İdarenin kapatılması sonrasında 5 ay önce Hazine'ye devredildiğini hatırlatan Kaya, İzmir Valisi Mustafa Toprak başkanlığında yeni yönetimin oluştuğunu belirtti. Verimlilik esasına göre çalıştıklarını anlatan Kaya, İzmirlilerin her türlü düğün, sünnet, toplantı gibi organizasyonlarına talip olduklarını kaydetti.

EMD İzmir Şubesi Başkanı Hicran Özdamar ise derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Fotolu: Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi üyeleri ve Balçova Termal Oteli Yönetimi "Sohbet Toplantısı"nda bir araya geldi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Balçova Termal 4 Yıl Daha Norveçlilere Şifa Dağıtacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement