Balenin Hamlet'i Bodrumlu Sanatseverlerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Balenin Hamlet'i Bodrumlu Sanatseverlerle Buluştu

Balenin Hamlet\'i Bodrumlu Sanatseverlerle Buluştu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 13'üncü düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen 'Hamlet'le sürdü.

29.07.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 13'üncü düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen 'Hamlet'le sürdü. 1.5 saat süren gösteri, sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde sanatseverlerle buluşan festival programında, William Shakespeare'in 'Hamlet' adlı oyunundan uyarlanan bale gösterisi sunuldu. Hamlet'in, babasının ölümünden sonra tahta geçen ve annesiyle evlenen amcası Claudius'tan intikam alma mücadelesini anlatan gösteri beğeni topladı. Müziği Gürcü besteci Revas Gabichvadze'ye, koreografisi Medeia Magalashvili'ye ait iki perdeden oluşan ve 1.5 saat süren gösteriyi, yaklaşık 1200 kişi izledi.

Festival; 31 Temmuz- 1 Ağustos'ta İspanyol Los Vivancos Dans Topluluğu'nun 'Best Of Los Vivancos' adlı gösterisiyle sona erecek. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balenin Hamlet'i Bodrumlu Sanatseverlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement