Balık Tutmak İçin Göle Açılan Arkadaşlardan Biri Kayboldu - Son Dakika
Güncel

Balık Tutmak İçin Göle Açılan Arkadaşlardan Biri Kayboldu

Balık Tutmak İçin Göle Açılan Arkadaşlardan Biri Kayboldu

Sakarya’dan balık tutmak amacıyla Kocaeli’deki bir gölete gelerek iki metrelik şişme bot ile açılan iki arkadaştan biri karanlık sularda kayboldu.

24.03.2016 00:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'dan balık tutmak amacıyla Kocaeli'deki bir gölete gelerek iki metrelik şişme bot ile açılan iki arkadaştan biri karanlık sularda kayboldu.

Olay Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı Seyitaliler Köyü'nde bulunan Arıklar gölünde gerçekleşti. Alınan bilgi ve iddialara göre, Arıklar gölünde balık tutmak amacıyla Sakarya'dan kendi otomobilleri ile gelen Hayrettin Yalçın(33) ve Abdullah Ümit Ortaç(26) isimli arkadaşlar, yanlarında getirdikleri yaklaşık 2 metre boyundaki şişme bot ile göle açıldı. Göle ağ atarak balıkların gelmesini beklemeye başlayan iki arkadaşın içerisine bindiği şişme bot, havanın kararmasına yakın çıkan şiddetli rüzgar ile alabora oldu. Şişme botun devrilmesi ile birlikte iki arkadaş bir anda suyun içerisine düştü.

YÜZEREK KARAYA ÇIKTI

Botun devrilmesinin ardından suya düşen arkadaşlardan Hayrettin Yalçın, yüzerek karaya çıkmayı başardı. Abdullah Ümit Ortaç isimli arkadaşının peşinden gelmediğini gören Yalçın, hemen kıyıyaen yakın eve koştu. Hayrettin Yalçın'ın evin kapısını çalarak yardım istemesi üzerine köylüler 112 Acil Yardım Hattı'nı arayarak durumu anlattı. Evde yaşayan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Jandarma, itfaiye, 112 Acil Sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Olay yerine kısa sürede ulaşan ekipler, gölde hemen arama-kurtarma çalışması başlattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve AFAD ekipleri göl üzerinde bot ile arama çalışmasına başlarken, yüzerek kıyıya çıkan Hüseyin Yalçın da 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünün ardından itfaiye botu ile kendi botlarının alabora olduğu yere giden Hayrettin Yalçın, ekiplerin çalışmalarına yardımcı oldu. Bölgede yaklaşık 5 saattir sürdürülen arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balık Tutmak İçin Göle Açılan Arkadaşlardan Biri Kayboldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement