Balıkçılar Antalya'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Balıkçılar Antalya'da Buluştu

Balıkçılar Antalya\'da Buluştu

Geçen yıl birincisi Bodrum’da gerçekleştirilen Türkiye Balıkçılığının Sorunları ve Çözüm Önerileri sempozyumunun ikincisi bu yıl Antalya Belek’te yapılıyor.

11.05.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen yıl birincisi Bodrum'da gerçekleştirilen Türkiye Balıkçılığının Sorunları ve Çözüm Önerileri sempozyumunun ikincisi bu yıl Antalya Belek'te yapılıyor.

Sempozyuma İzmir'den katılan Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Temsilcisi Hasan Eser, her geçen gün biraz daha kaybolan bir sektörü kurtarmaya çalışanların sesine kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (Sür-Koop) tarafından düzenlenen 2. Türkiye Balıkçılığının Sorunları ve Çözüm Önerileri Sempozyumu yapılan açılış töreniyle başladı. Sempozyumun açılış törenine Su Ürünleri ve Balıkçılık Genel Müdürü Durali Koçak, Avcılık ve Kontrol Dairesi Başkanı Altuğ Atalay, Tarım Reformu Genel Müdürü Mehmet Özgün, Milli Kooperatifler Birliği Başkanı Muammer Niksarlı, Prof. Dr. Ertuğ Düzgüngüneş ve balıkçılık alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

7 Haziran genel seçimlerine sayılı günler kaldığını hatırlatan Sür-Koop Genel Başkanı Ramazan Özkaya, "Biz, Türkiye'nin en önemli ve güçlü sektörlerinden biriyiz. Ancak, hemen her alanda üvey evlat muamelesi görüyoruz.Bunun en somut örneğini de içinde bulunduğumuz bugünlerde yaşıyoruz. Bir düşünseniz her siyasi partiden 550 milletvekili adayı var. Hiçbiri balıkçılıkla ilgili tek bir söz dahi etmiyor" dedi.

Balıkçılık sektörünün 1971 yılına kadar Osmanlı mevzuatlarına tabi olduğunu ve o tarihten bugüne 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ile yönetildiğini belirten Özkaya, "1380 sayılı yasa da artık balıkçılık sektörünün ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Yasanın yeniden düzenlenmesi birkaç kez meclis gündemine getirildi ve her seferinde kadük oldu. Ülkemizde defalarca anayasa değişti, ancak her nedense 1380 sayılı yasa tarihimiz boyunca dokunulmazlığını korudu. Balıkçılık sektörünün makus talihini değiştirmek istiyorsak, 1380 sayılı yasayı değiştirmek zorundayız" diye konuştu.

Sempozyuma katılan İzmir heyetinde yer alan Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Temsilcisi Hasan Eser ise "Balıkçı barınaklarımızın gayrisafi hasıladan alınan yüzde 10'luk haksız kesinti, yasa dışı avcılığın bir türlü önlenememesi gibi sorunlarımız yıllardır devam ediyor. İnşallah bu sempozyumda diğerleri gibi havanda su dövdüğümüz bir toplantı olmaz" diyerek her geçen gün biraz daha kaybolan bir sektörü kurtarmaya çalışanların sesine kulak verilmesi gerektiğini söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balıkçılar Antalya'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.


Advertisement