Balıkçılar bayram yapacak - Son Dakika
Güncel

Balıkçılar bayram yapacak

İzmir, ulusal balıkçılık bayramına ev sahipliği yapacak. 5-7 Ağustos 2016 tarihleri arasında Güzelbahçe'de düzenlenecek etkinlikte 10 ton balık dağıtılacak.

14.07.2016 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güzelbahçe 2. Liman'da düzenlenecek "Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı"nda balık tutma, olta bağlama, ağ onarma yarışmaları, kıyı temizliği, denizdibi temizliği, konserler, şovlar ve paneller yer alacak. Deniz ve balıkçılık sektör temsilcileri ikili iş görüşmeleri fırsatı yakalayacak. Sektördeki yeni ürün ve hizmetler de ilk kez görücüye çıkacak.

Güzelbahçe Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Valiliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği, İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği, İzmir Balıkçı İşadamları Derneği, Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği, İzmir Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve üniversitelerin desteğiyle Tarım Artı Organizasyon tarafından düzenlenecek "Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı" dün La Folie'de Restoran'daki basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıya Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy, Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Yapıcı, Tarım Artı Organizasyon Genel Müdürü Kudret Çiçekçi ve sektör temsilcileri katıldı.

İZMİR'İN GELECEĞİ DENİZDE

Tarım Artı Organizasyon Genel Müdürü Kudret Çiçekçi, hem vatandaşların balık tüketimini artırmayı, hem de sektörün sorunları ve çözüm önerilerinin tartışılacağı bir zemin oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Çiçekçi, "Önceliğimiz balık avcılığı ve yetiştiriciliğinde emek verenler ile tüketicileri ve deniz tutkusu olan herkesi bir araya getirmek. Tüm sektör temsilciler buluşacak. Uzmanlar sorunlar ve çözüm önerilerini masaya yatıracak, desteklemeler, kıyı koruma kanunu ele alınacak. Denizin çiftçisi olan balıkçılar yaşadıkları zorlukları anlatacak. Özellikle çocuk ve gençlerin balık tüketimini artırmaları için 10 ton balık dağıtacağız. Bu bayram hepimizin bayramı, çünkü İzmir deniz sevdalısı bir kent. Gelin bu sevdayı hep birlikte doya doya yaşayalım. Çünkü İzmir'in geleceği denizde ve bu denize sahip çıkmalıyız" dedi.

BALIKÇILIĞIN BAŞKENTİ

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise, "Güzelbahçe 7 kilometre sahili ve üç balıkçı barınağı olan nadir ilçelerden biri. Türkiye'de balık tüketimi dünya ve Avrupa ortalamalarının çok altında. Amacımız balığı tanıtarak balık tüketimini artırmak. Bu amaçla Türkiye'nin tek ulusal balıkçılık bayramını düzenlemeye karar verdik. Bayram süresince düzenlenecek çeşitli etkinlikler ve eğlencelerle halka balığı tanıtıp on ton balık dağıtacağız. Güzelbahçe'yi Ege'nin balık başkenti yapmak istiyoruz. Yeni yapılacak barınaklar, Güzelbahçe'ye konulacak vapur seferleri ile bu hedefimize ulaşacağız" dedi.

BAYRAMA DAVET

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal ise balıkçılık sektörünün bir aile olduğunu dile getirdi. Güldal, "Balıkçılık ailesinin her ferdi elini taşın altına koyuyor. Ülkemiz balık potansiyeli ile dünyada sayılı ülkelerden biri ancak bu potansiyeli önümüzdeki nesillere aktarmamız gerekiyor" dedi. Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan ise, bayramın sektörün sorunlarının ortaya konması açısından da önemli olacağını ifade etti. Çakan, "Av yasakları ile ilgili olarak bütün halk arasında yanlış anlama var. Vatandaş av yasağı olduğu zamanda hiç balık avlanmadığını zannediyor. Oysa yasak sadece gırgır ve trollere yöneliktir. Küçük balıkçılar av yasağı olan dönemde de avlanıyor" diye konuştu. Türkiye'de av yasağı olduğu dönemde Yunanistan'da balık avlanabildiğini sözlerine ekleyen Çakan, "Mevsimsel değil, dönemsel yasak istiyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Balıkçılar bayram yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement