Balıkçıların Umudu 1 Eylül'e Kaldı - Son Dakika
Ekonomi

Balıkçıların Umudu 1 Eylül'e Kaldı

Balıkçıların Umudu 1 Eylül\'e Kaldı

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde balık işletmeciliği yapan Erden Özpamuk, denizlerde balık azaldığından dolayı umutlarının yeni sezona kaldığını kaydetti.

27.02.2017 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde balık işletmeciliği yapan Erden Özpamuk, denizlerde balık azaldığından dolayı umutlarının yeni sezona kaldığını kaydetti.

Balık işletmecileri denizlerde balıkların azalması ve fiyatların yükselmesiyle umutlarını 1 Eylül 2017 tarihine bıraktı.

1 Eylül'de av yasağının kalkmasıyla başlayan ve bol geçen balık sezonu kıtlığa, akabinde fiyatların yükselmesiyle devam ediyor. Balıkçı işletmecisi Özpamuk, denizlerden balık çıkmadığını söyledi. Erden Özpamuk, "15-20 gündür denizlerimizde balık çeşitliliği azaldı. Bu durum fiyatlara da yansıdı. 2017 1 Eylül itibariyle bu yaşadığımız kıtlık bu seneki gibi böyle olmaz. Daha bol daha bereketli bir sezon olur. Tüm balık camiasının işleri balık olmamasından dolayı sıkıntı içerisinde geçmektedir. Balık sezonu 15 Nisan tarihinde sona eriyor" ifadelerini kullandı.

"Şu anda en çok hamsiye talep var"

Fiyatlar hakkında bilgi veren Özpamuk, "Hamsi 25 TL, istavrit 25 TL, mezgit 15 TL, sarıkanat 60 TL, barbun 50 TL, Karadeniz somon 25 TL, levrek-çupra 30 TL, uskumru 20 TL, ithal palamut tane 5 TL. Balık tüketmek sağlık açısından yararlı. Vatandaşlarımız 4 ay 15 gün av yasağı olacağından dolayı bol bol balık tüketsinler. Şu anda en çok hamsiye talep var" şeklinde konuştu. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Balıkçıların Umudu 1 Eylül'e Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Ata Tohumları Fidelerini Dağıttı
    13:25 Aydın Büyükşehir Belediyesi Ata Tohumları Fidelerini Dağıttı

    Aydın Büyükşehir Belediyesi, yerli tohumları gelecek nesillere aktarmak amacıyla başlattığı 'Ata Tohumları' projesi kapsamında elde edilen fideleri ücretsiz olarak vatandaşlara dağıttı.

  • Ankara'da Su Kaynaklarına Dikkat Çağrısı
    13:24 Ankara'da Su Kaynaklarına Dikkat Çağrısı

    Başkent Ankara'ya içme ve kullanma suyu sağlayan barajların doluluk oranı düşük olduğu için ASKİ Genel Müdürlüğü, su tasarrufu çağrısında bulundu. Ankara nüfusunu besleyen barajlardaki su miktarı yetersiz olduğu için suyun bilinçli bir şekilde tüketilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Mart ve Nisan aylarındaki yağışların önemi üzerinde duruldu ve su kaynaklarının verimli kullanılması gerektiği belirtildi.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi
    13:23 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,12 artışla 9.091,13 puana yükseldi. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 11,16 puan arttı. Altın ons fiyatı ise uluslararası piyasalarda yüzde 1,7 artışla 2 bin 233 dolardan işlem görüyor.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: İstanbul, Ankara, İzmir ve Diğer Şehirler Gerçek Belediyecilikle Yeni Bir Döneme Başlayacak
    13:23 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: İstanbul, Ankara, İzmir ve Diğer Şehirler Gerçek Belediyecilikle Yeni Bir Döneme Başlayacak

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Kırıkkale'de düzenlenen bir programda iş insanlarıyla bir araya geldi. Bakan Işıkhan, Türkiye'nin istihdam ve ekonomik büyüme verilerini paylaşarak, ülkede gerçekleştirilen belediyecilik anlayışının önemini vurguladı. Ayrıca, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer şehirlerin yeni dönemde ülkenin kalkınmasına destek olacağını belirtti.

  • Palamut ve Torik İçin Av Yasağı Başlıyor
    13:19 Palamut ve Torik İçin Av Yasağı Başlıyor

    Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun, 1 Eylül itibariyle başlayacak olan av yasağıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Uzun, 31 Ağustos tarihleri arasında ağ dalyanları dahil her türlü istihsal vasıtası ile palamut ve torik avcılığının yasak olacağını belirtti. Ayrıca, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'na göre av yasağı döneminde palamut balığının avcılığı ve satış yerlerinde ticarete konu edilmesinin idari yaptırım gerektirdiğini vurguladı.

  • Kocaeli'de Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi ile Üreticilere Destek
    13:19 Kocaeli'de Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi ile Üreticilere Destek

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi kapsamında, üreticilere yüzde 50 hibe ile yerli ırk tavuk, yem ve kümes desteği verilecek.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı
    13:17 BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,12 değer kazanarak 9.091,13 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,46 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,37 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında tek kazandıran yüzde 3,39 ile bilişim, en çok gerileyen ise yüzde 0,78 ile kimya petrol plastik oldu. Analistler, küresel pay piyasalarının yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamladığını belirterek, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve bankanın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

  • Erzurum, Türkiye'de patent başvurularında 17. sırada yer aldı
    13:13 Erzurum, Türkiye'de patent başvurularında 17. sırada yer aldı

    TÜRKPATENT'in Şubat ayı verilerine göre Erzurum, bu yılın ilk iki ayında toplamda 4 patent başvurusu gerçekleştirerek Türkiye illeri sıralamasında 17. sırada yer aldı. Doğu Anadolu Bölgesi illeri arasında ise birinci sırada yer alan Erzurum, bölge patent başvurularının yüzde 29'unu oluşturdu.

  • Yüzde 42'lik hisseyi de satın aldılar! İstinye Park AVM'nin tek sahibi Orjin Gayrimenkul Grubu oldu
    13:04 Yüzde 42'lik hisseyi de satın aldılar! İstinye Park AVM'nin tek sahibi Orjin Gayrimenkul Grubu oldu

    2007 yılında faaliyete geçirilen İstinye Park Alışveriş Merkezi'nin yüzde 58 payına sahip olan Orjin Gayrimenkul Grubu, Doğuş Turizm Sağlık Yatırımları Şirketi'nin sahip olduğu yüzde 42'lik hisselerin tamamını satın alarak ünlü AVM'nin tek sahibi oldu.

  • Düzce'de Çeltik Kurutma Tesisi Çiftçilere Destek Olacak
    12:59 Düzce'de Çeltik Kurutma Tesisi Çiftçilere Destek Olacak

    Düzce Valiliği İl Özel İdaresi tarafından hibe desteği ile kurulan Çeltik Kurutma Tesisi çiftçilerin hayatını kolaylaştıracak ve maliyetlerini azaltacak. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte çeltik üreticilerine büyük kolaylık sağlanacak ve üretim kapasitesi artacak.

  • Zonguldak'ta Ruhsatsız Maden Ocakları Kapatıldı
    12:45 Zonguldak'ta Ruhsatsız Maden Ocakları Kapatıldı

    Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız olarak faaliyet gösteren 4 maden ocağı, yapılan çalışmalar sonucunda kapatıldı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, ocaklarda el arabası, kürek ve 40 metre ray ele geçirildi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri tarafından imha edilen ocaklar, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen malzemelerle birlikte orman sınırları içerisinde yer alıyordu.

  • Van'ın değişmeyen damak tadı: Çörek
    12:44 Van'ın değişmeyen damak tadı: Çörek

    Van'da 1939 yılından itibaren üretilen ve dört mevsim tüketilen çörek, Ramazan ayında da vazgeçilmezler arasında yerini aldı. Küçük Yıldız isimli iş yerinde üretilen çöreği almak isteyen vatandaşlar ise uzun kuyruklar oluşturdu. Van çöreği, tereyağı, süt, sıvı yağ, şeker, maya, tuz ve unun karıştırılmasıyla yapılan bir lezzet olarak biliniyor. Küçük Yıldız çöreği, kalitesi ve tarihiyle Van kahvaltısının vazgeçilmezi haline gelmiştir.


Advertisement