Balıkçıların Umudu Yeni Av Sezonu - Son Dakika
Güncel

Balıkçıların Umudu Yeni Av Sezonu

Balıkçıların Umudu Yeni Av Sezonu

Yaz sezonunda balık satışlarından umduğunu bulamayan balıkçılar, 1 Eylül itibariyle başlayacak yeni sezonu iple çekiyor.

31.07.2015 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaz sezonunda balık satışlarından umduğunu bulamayan balıkçılar, 1 Eylül itibariyle başlayacak yeni sezonu iple çekiyor.

15 Nisan tarihinde başlayan tuzlu sularda ticari amaçlı su ürünleri av yasağı 31 Ağustos itibariyle son bulacak. 15 Haziran tarihi itibariyle kalkan iç sularda avlanma yasağıyla beraber balıkçı tezgahlarında tatlı su ürünleri yer alıyor. Samsunlu balıkçılar, tatlı su balıklarına vatandaşların yeterince ilgi göstermemesinden yakındı. Balıkçıların tek umudu 1 Eylül itibariyle yasağın kalkmasıyla beraber vatandaşların tekrar balık tezgahlarına ilgi göstermesi.

25 yıldır Samsun'da balıkçılık yapan Yaşar Köse, "Yaklaşık 1 ay gibi kısa bir süre sonra deniz ürünlerine merhaba diyeceğiz. Yaz sezonu boyunca somon, yayın, kötek, levrek, çupra, alabalık gibi kültür balıkları sattık. Ama vatandaşlar yaz sezonunda kültür balıklarına yeterince ilgi göstermedi. Vatandaşlar tuzlu su balıklarını, tatlı su balıklarında daha çok seviyor. Yeniz sezonun açılmasıyla beraber tezgahlarımızı süsleyecek balıklar palamut, istavrit, barbun, mezgit olacak. Balıkçılardan aldığımız bilgilere göre bu sene balığın çok olacağını düşünüyoruz. Bu sene palamudun hamsiden daha bol olacağını düşünüyoruz. Çünkü geçen sene hamsi daha bol oldu. Bu balıklar kendi aralarında paslaşıyorlar. Bir sene palamut çoksa diğer sene hamsi çok oluyor. Geçen sene hamsi bol olduğu için bu sene palamudun hamsiden daha bol olacağını düşünüyoruz. Deniz sezonu açıldığı zaman kültür balıklarına yine de tezgahımızda yer veriyoruz. Ama vatandaşlar tuzlu su balıkları tezgahlara indiğinden itibaren kültür balıklarına hiç ilgi göstermiyorlar. Biz balıkçılar da tatlı su balık sezonundan daha çok tuzlu su balık sezonunun gelmesini dört gözle bekliyoruz. Karadeniz halkı balık yemeyi seven insanlar. Ama bu balıkların Karadeniz'den çıkması önemli tabi ki. Bizim de en büyük umudumuz balık av sezonunun biran önce açılması ve satışlarımızın artması" dedi.

TEZGAHTAKİ BALIKLARIN FİYATLARI

Bu dönemde yayın balığının diğer balıklara oranla daha çok satıldığını belirten balıkçı Köse, tezgahta balıkların fiyatını şöyle sıraladı: "Somon balığının kilosu 10 lira, alabalık 7 lira, kötek balığı 15 lira, çupra ve levreğin fiyatı 15-20 lira, yayın balığının temizlenmiş lop et halinin kilosu ise 15 lira." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balıkçıların Umudu Yeni Av Sezonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement