Balıkçının Trol İsyanı - Son Dakika
Güncel

Balıkçının Trol İsyanı

Balıkçının Trol İsyanı

İzmir Karaburun Mordoğan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yasedin Çidem, denizlerin kirletilmesinin yanı sıra, yasadışı avın balık çeşitliliğini ve av stoklarını bitirme durumuna getirdiğini söyledi.

25.08.2015 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Karaburun Mordoğan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yasedin Çidem, denizlerin kirletilmesinin yanı sıra, yasadışı avın balık çeşitliliğini ve av stoklarını bitirme durumuna getirdiğini söyledi. Çidem, "Troller bugün yasaklanırsa denizlerimiz kendini ancak 10 yılda toplar" dedi.

Mordoğan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yasedin Çidem, denizlerimizde katliama varan balık avcılığının önüne geçilmesi konusundaki çabaların yetersiz kaldığından yakındı. 1 Eylül'de sona erecek balık avı yasağı öncesi açıklama yapan Çidem, balık stoklarının hızla tükendiğini aktardı. Çidem, "Böyle giderse gırgırlar iflas edecek. Avlayacak balık bulamayacaklar. Hızla azalan balık çeşitliliği ve miktarının sıfırlanması kıyı balıkçılığımızı da öldürecek" diye konuştu.

'KIYI BALIKÇILIĞI DESTEKLENSİN'

Deniz kirliliğinin önlenmesi, ağ gözlerinin büyütülmesi ve trollerle etkin mücadelenin başlaması durumunda denizlerin ancak 10 yılda kendini toplayabileceğine değinen Çidem şunları söyledi:

"Önlem alınması halinde denizlerimizdeki balık stokları ve çeşitliliği artacak, kıyı balıkçılığı tekrar eski günlerine dönüp iş olarak görülecektir. Balık miktarı düşünce, kıyı balıkçıları başka işlere yöneldi. Kıyı balıkçısı bugün asıl işi olan balıkçılığı zorunlu olarak ek işe dönüştürdü. Devlet balıkçılar arasında ayırım yapıyor. Balık çiftliklerine verdiği desteği biz balıkçılara vermiyor. Kıyı balıkçılığına çiftlikler kadar değer verilse bu sorunlar büyük ölçekte çözümlenir." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkçının Trol İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement