Balıkesir, 10 Ayda 11 Şehit Verdi - Son Dakika
Güncel

Balıkesir, 10 Ayda 11 Şehit Verdi

Balıkesir, 10 Ayda 11 Şehit Verdi

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 24 Mart'ta PKK'lı teröristlere karşı gerçekleştirilen operasyonda iki silah arkadaşıyla birlikte şehit düşen Jandarma Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır, Balıkesir'in son 10 aydaki 11'inci şehidi oldu.

28.03.2016 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 24 Mart'ta PKK'lı teröristlere karşı gerçekleştirilen operasyonda iki silah arkadaşıyla birlikte şehit düşen Jandarma Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır, Balıkesir'in son 10 aydaki 11'inci şehidi oldu. Balıkesir'in en çok şehit veren illerden biri olduğuna dikkat çeken Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Haydar Filiz, ülkedeki terör olaylarının 7 Haziran seçimlerinin ardından tırmanışa geçtiğini vurgularken, "Çözüm sürecinin buzdolabına konulmasıyla birlikte terör olayları arttı. Ancak asıl çözüm sürecinde teröristlere göz yumulduğu için şehit verdiğimizi düşünüyoruz" dedi.

Hakkari Şemdinli'de 13 Eylül 2012'de şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Erol Erdi'nin ardından 2013 ve 2014 şehit vermediğini vurgulayan Başkan Filiz, "2015'in 10 Haziran'ında ilk şehidimiz Tayfun Meşe geldi. Gökhan Bakır, çözüm sürecinin sona ermesinden bu yana geçen 10 aydaki 11'inci şehidimiz oldu. Nüfus yoğunluğuna bakarak bir değerlendirme yaptığımızda 'Balıkesir en çok şehit veren il' diyebiliriz. Artık bu terör belasından kurtulmak ve şehit vermek istemiyoruz. Keşke zamanında biraz da bizim dediklerimize kulak verselerdi. Bence son şehitlerimiz çözüm sürecinde terör örgütünün yapılanmasına, silah depolamasına ve her tarafı mayınlamasına göz yumulmasından kaynaklanıyor. Maalesef bu politikacılarımızın eseri diyebiliriz. Bazı politikacılarımızın da itiraf ettiği gibi çözüm sürecinde bunlara müsade edildi. Buradan kendilerine pay çıkarmaları gerekiyor. Acaba Avrupa'da ya da ABD'de de siyasetçiler 'biz terör örgütünün silahlanmasına göz yumduk veya biliyorduk' gibi söylemlerde bulunsa ne olurdu?" diye konuştu. Balıkesir'in bugüne kadar Güneydoğu'daki terör nedeniyle verdiği şepit sayısını ise 195 olduğu bildirildi. Balıkesir'in son 10 aydaki 11 şehidi şöyle sıralanıyor:

TAYFUN MEŞE (10 Haziran 2015)

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde askeri göreve giderken şarampole yuvarlanan minibüste şehit olan Uzman Onbaşı Tayfun Meşe (22) Balıkesir'in Kepsut İlçesi'ne bağlı Beyköy Köyü'nde toprağa verildi.

DENİZ GÖÇKÜN (7 Eylül 2015)

Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün (25), Hakkari Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında 15 silah arkadaşı ile birlikte şehit oldu. 5 gün sonra 12 Eylül'de Balıkesir Garnizon Komutanlığı Şehitliği'ne defnedildi.

AYDIN NAZİLLİOĞLU (9 Eylül 2015)

Polis memuru Aydın Nazillioğlu (21), Tunceli'de, polis lojmanlarının güvenlik noktası ile burada bekleyen zırhlı araçlara yapılan saldırıda şehit düştü. Nazillioğlu, Balıkesir Altıeylül İlçesi'ne bağlı Bayat Köyü'nde son yolculuğuna uğurlandı.

FATİH TOMUŞOĞLU (22 Ekim 2015)

Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fatih Tomuşoğlu (25), Hakkari Yüksekova'da el bombasının kazayla patlaması sonucu şehit düştü. Ameliyat için hastanede olan baba Sefer Tomuşoğlu'na, oğlunun şehit olduğu haberi doktor kontrolünde söylendi. Tomuşoğlu, İvrindi Çamköy'de toprağa verildi.

AHMET ÇELİK (13 Kasım 2015)

Jandarma Astsubay Başçavuş Ahmet Çelik (38), Van Erciş İlçesi'nde teröristlerle girdiği çatışmada şehit oldu. Çelik, Burhaniye İlçesi'nde binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

FARUK GEZEN (28 Aralık 2015)

Uzman Çavuş Faruk Gezen (25), Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden operasyonlarda seyir halindeki zırhlı aracın geçişinde teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit oldu. Dursunbey'in Durabeyler Köyü'nde defnedildi.

ZEKERİYA BİLGEN (28 Ocak 2016)

Özel Harekat Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen (43), Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki çatışmada şehit oldu. Susurluk İlçesi'nde, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle uğurlandı.

AHMET SEMERCİ (31 Ocak 2016)

Jandarma Ast. Kd. Çavuş Ahmet Semerci (29) Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düştü. Sındırgı İlçesi'ne bağlı İbiller Köyü'nün ilk şehidi oldu.

HASAN TALAY (9 Şubat 2016)

Diyarbakır Sur'da 1 Şubat'ta yaralanan Uzman Çavuş Hasan Talay, Ankara'da Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde 8 gün yaşama savaşı verdi, 9 Şubat'ta şehit düştü. Balıkesir Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

MEHMET KUTLU (17 Şubat 2016)

Astsubay Başçavuş Mehmet Kutlu (25) Ankara'da servis araçlarına yönelik bombalı saldırıda şehit düştü. Bandırma İlçesi'nde defnedildi.

GÖKHAN BAKIR (24 Mart 2016)

Jandarma Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır (37) Mardin Nusaybin'de şehit oldu. Balıkesir'deki törenin ardından Altıeylül İlçesi'ne bağlı Aynaoğlu Köyü'nde toprağa verildi.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir, 10 Ayda 11 Şehit Verdi - Son Dakika

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement