Yüzbinlerce Tatilci Avşa'ya Akın Etti, Adadaki Otellerde Boş Yer Kalmadı - Son Dakika
Güncel

Yüzbinlerce Tatilci Avşa'ya Akın Etti, Adadaki Otellerde Boş Yer Kalmadı

Yüzbinlerce Tatilci Avşa\'ya Akın Etti, Adadaki Otellerde Boş Yer Kalmadı

Balıkesir'in Marmara İlçesi'ne bağlı Avşa Adası'na bayram tatilini fırsat bilen binlerce tatilci akın etti. Otel ve pansiyonlarda yer kalmadı.

09.07.2016 15:22  Güncelleme: 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayram tatilinin 9 gün olmasını fırsat bilen tatilciler plajlara akın etti. Tatil son günlerinde dahi Balıkesir'in gözde tatil mekanı Avşa Adası'ndaki yoğunluk aratarak devam ediyor.

230 KİŞİ İLE 220 BİN KİŞİYE HİZMET VERİYORUZ

Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, "Üç adalar olarak bilinen Marmara ilçesi ve bağlı Avşa ile Ekinlik Adaları'nda kış aylarında toplam 8 bin 600 kişi yaşıyor. Bayram nedeniyle olağan üstü bir yoğunluk ile karşılaştık. Toplam 230 kişi ile 220 bin kişiye hizmet veriyoruz. İnsanların, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılıyoruz" dedi.

"BÜYÜK KALABALIK VAR"

Marmara İlçesi'ne bağlı olan ve yapılan son düzenlemeler ile belde iken mahalleye dönüştürülan Avşa Adası'ndaki tatilcilerin yoğunluğu devam ediyor. Marmara İlçesi'nin Ak Partili Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Marmara İlçesi, Avşa ve Ekinlik Adaları'ndaki tüm otel, motel ve pansiyonların dolduğunu söyledi. Adaların tarihindeki en yoğun kalabalık ile karşılaştığını belirten Aksoy, "Marmara İlçemiz ve bağlı olan Avşa ile Ekinlik Adaları'nda gerçekten büyük kalabalık var. Belediye Başkanı olarak buralarda yiyecek sorunu yaşanmaması için tüm arkadaşlarımızla adeta gece-gündüz çalışıyoruz. Başarılıda oluyoruz" dedi.

ETKİNLİK ADALARINDA 200 BİN İNSAN BULUNUYOR

Özellikle Avşa Adası'ndaki iskelede yoğunluğun fazla oluduğunu belirten Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, "Bizim belediye olarak iller Bankası'ndan aldığımız pay 120 bin lira. Bu para ile Marmara ilçesinin ve diğer adaların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Şu anda Özellikle Avşa, Marmara ve Ekinlik Adaları'nda 200 bin insan bulunuyor. Bu çok büyük rakam. Biz ise 230 arkadaş ile buralara hizmet veriyoruz. Gemilerle yiyecek taşıyoruz" dedi.

OTEL VE PANSİYON SIKINTISI YAŞANIYOR

Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, bayram tatilinin sona ermesinden sonra yaşanan yoğunluğun ortadan kalkacağını sözlerine ekledi.

Yaklaşık 2 bin 500 kişinin yaşadığı Avşa Adası'na 130 bin kişi gelince adada otel, pansiyon ve yiyecek sıkıntısı yaşandı. Kalacak yer bulamayan insanların bir kısmı kumsalda bazıları ise camide yatarken Avşa'ya her gün İDO; BUDO ve özel şirkete ait feribot, deniz otobüsü ve arabalı vapur ile karşılıklı olarak 10 sefer yapılıyor. İçme suyu ihtiyacını Türkiye'de ilk olan deniz suyunu arıtarak karşılayan Avşa Adası'nda rahatsızlanan hastalar ise deniz ambulans botlar ile en yakın olan Balıkesir'in Erdek ilçesine taşınıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüzbinlerce Tatilci Avşa'ya Akın Etti, Adadaki Otellerde Boş Yer Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement