Balıkesir - Bakan Müezzinoğlu: Netekimler Geldi ve Netekimler Gitti - Son Dakika
Güncel

Balıkesir - Bakan Müezzinoğlu: Netekimler Geldi ve Netekimler Gitti

Balıkesir - Bakan Müezzinoğlu: Netekimler Geldi ve Netekimler Gitti

Bakan Müezzinoğlu: Netekimler geldi ve netekimler gitti SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geçmiş yıllardaki darbe ve muhtıraları hatırlatarak, "Ne yazık ki zaman zaman netekimler geldi ve netekimler gitti.

11.05.2015 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Müezzinoğlu: Netekimler geldi ve netekimler gitti

SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geçmiş yıllardaki darbe ve muhtıraları hatırlatarak, "Ne yazık ki zaman zaman netekimler geldi ve netekimler gitti. Şimdi millet netekimlerin arkasından ne diyeceğini bilemiyor, dua etse edemiyor, 'Allah rahmet etsin' dese diyemiyor" dedi. Müezzinoğlu, kuş gribiyle ilgili soruya da "Sıkıntı yok bizde" yanıtı verdi. Bir dizi açılış ve inceleme için Balıkesir'e gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun ilk durağı Bigadiç İlçesi oldu. 75 yataklı Bigadiç Devlet Hastanesi'nin açılışını yapan Müezzinoğlu, ardından 850 yatak kapasiteli olacak Balıkesir Şehir Hastanesi inşaatını inceledi. Bakan Müezzinoğlu'na, Vali Mustafa Yaman ile AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da eşlik etti. Hastanenin temelini 3 Mart 2014'de attıklarını anımsatan Bakan Müezzinoğlu, "En son iki ay önce Cumhurbaşkanımızın Balıkesir ziyaretinde hastanede incelemelerde bulunmuştum. İnşaat hızla ilerliyor. İnşallah 19 Mayıs 2016'da açılışını yapacağız. Balıkesir sağlıkta zirveye koşuyor" dedi. Bakan Müezzinoğlu inşaatın ardından Balıkesir Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik girişinde fotoğraf sanatçısı Olcay Özal'ın fotoğraf sergisini gezen Bakan Müezzinoğlu, valilik şeref defterini de imzaladı. Valilik'teki kısa ziyaretin ardından Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Müezzinoğlu, burada Ahilik Haftası kutlamasına katıldı.

MİLLİ İRADE

Buradaki konuşmasında esnaf çocuğu olduğunu vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, esnafın yaşadığı mutluluk ve üzüntüleri yakından bildiğini söyledi. Milli iradenin önemine dikkat çeken ve Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünü hatırlatan Müezzinoğlu, "Ancak bu sözün hakkını verebilecek bir sistemi kurabilseydik, bunu milletle birlikte geliştirebilseydik, bugün yaşadığımız sıkıntıları yaşamayacaktık. Ama ne yazık ki, zaman zaman ülkemizde belirli güç odakları bu milletin kaderiyle oynamak adına milli iradeye müdahale eder. Türkiye hızla gelişiyordu. Bir 1960 darbesi geldi. Rahmetli Menderes ve bakanlar idam edildi. Aslında orada idam edilen milli iradeydi, milletin iradesiydi, milletin hayalleriydi, milletin geleceğe ait umutlarıydı, hedefleriydi. Onların şahıslarında tecelli etti. Esasında işin özü, milli iradenin idamıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünün idamıdır" dedi.

'NETEKİMLER GELDİ VE NETEKİMLER GİTTİ'

Atatürk'ün cumhuriyeti kurarken millete 'muasır medeniyet seviyesinin üzerinde' bir hedef gösterdiğini belirten Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe milletle birlikte yürünür. Nasıl cumhuriyeti milletle birlikte kurduysak, hep beraber ay yıldızlı bayrağa sahip çıktıysak bundan sonra ki yolculuğu da milletin egemenliği ile yapacağız. Ne yazık ki zaman zaman netekimler geldi ve netekimler gitti. Şimdi millet netekimlerin arkasından ne diyeceğini bilemiyor, dua etse edemiyor 'Allah rahmet etsin' dese diyemiyor. Ama millet ağır bedel ödedi. Bu milletin anaları, evlatları, insanları, yatırımcısı, girişimcisi çekti. 70'li yıllarda 12 Mart muhtırası, 80 darbesi, 28 Şubat. İşte 2008'de iki kişiden birisinin oyunu almış siyasi partiye kapatma davası açıldı. Bir oyla AK Parti kapatılmaktan kurtuldu. Dünyanın ekonomik krize girdiği bir dönemde, 75 milyonluk bir ülke bıçağın sırtında. Birileri 'Bir kapansa da meydan bize kalsa' diye elini avucunu ovuşturuyor. Peki milletin hali ne olacak? Şöyle bir gözlerinizi yumun ve 10 saniye düşünün. 2008 Temmuz ayında AK Parti kapatılsaydı, Recep Tayyip Erdoğan'a şunlara bunlara yasak gelecekti. Tabii ki onların ödeyeceği bir bedel olacaktı. Ancak asıl bedeli millet ödeyecekti. Türkiye 2008'de ne hale gelecekti? Bir kişi dava açıyor, 11 kişi karar veriyor. Buna milli irade denebilir mi? Milli irade sağlıklı olmazsa, kapalı kapıların ardında birileri milli iradeye müdahale ederse, bu sağlık yatırımları devam edebilir mi? Sağlıktaki yaptığımız bu sessiz devrim devam edebilir mi?"

1 PUAN FAİZ 1 İLA 1.5 MİLYAR DOLARA MAL OLUYOR

Gezi olayları öncesi ülkede faizlerin yüzde 5'in altına inme noktasına geldiğini söyleyen Müezzinoğlu, "Bu ülkede hedef, faizi yüzde 4'lere indirmekti. Bu ülkede bir puan faiz yükselmesi; 1 ila 1.5 milyar dolara mal oluyor. Bu bizim yatırımlarımızı azaltmaktır, milletin gelişmesinin önünü kesmektir. Bugün faizler 5 yerine 10 olduğunda 5-6 milyar faiz lobisine gidiyor. Kargaşa çıkartmak, ülkenin istikrarını bozmak onlara yarıyor, millete bedel ödetiyor. Biz de diyoruz ki millete yarayanların peşinde koşacağız. Milleti sömürmek isteyenler de bedel ödesin. Onların bedel ödemesinden de rahatsız olmuyoruz. Milletin ümüğünü sıkmak isteyen, milleti hortumlamak isteyen o hortumcuların veya millete yanlış yapanların ümüğünü sıkarak milletin hayallerini gerçekleştirmek istiyoruz. 7 Haziran seçimlerinden de güçlü siyasi istikrar bekliyoruz. Siyasi istikrar varsa, ekonomik istikrar var, ekonomik istikrar varsa gelişme var. Muasır medeniyet seviyesinin üstünde bir Türk milleti arzuluyoruz. Bunu da hep birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

'SIKINTI YOK BİZDE'

Valilik'te soru almayan Bakan Müezzinoğlu, belediye çıkışında gazetecilerin kuş gribi ile ilgili sorularını ise kafasını sallayarak "Sıkıntı yok bizde" cevabını verdi. Bakan daha sonra karayoluyla Havran'a geçti. Havran'da hastane temeli atacak Müezzinoğlu, Ayvalık ve Burhaniye'de mitinglere katılacak. Bakan Müezzinoğlu, ardından esnafı ziyaret edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir - Bakan Müezzinoğlu: Netekimler Geldi ve Netekimler Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement