Balıkesir - Bakan Veysel Eroğlu Balıkesir'de Temel Atma ve Açılış Törenine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir - Bakan Veysel Eroğlu Balıkesir'de Temel Atma ve Açılış Törenine Katıldı

Balıkesir - Bakan Veysel Eroğlu Balıkesir\'de Temel Atma ve Açılış Törenine Katıldı

Bakan Veysel Eroğlu Balıkesir'de temel atma ve açılış törenine katıldıKÖKÜ DIŞARIDA HAİN BİR GİRİŞİMBalıkesir Çayderesi Rekreasyon Alanı'nın temeli atmak için Balıkesir'e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Balıkesir Valisi Ersin Yazıcıyı ziyaret etti.

31.07.2016 23:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Veysel Eroğlu Balıkesir'de temel atma ve açılış törenine katıldı

KÖKÜ DIŞARIDA HAİN BİR GİRİŞİM

Balıkesir Çayderesi Rekreasyon Alanı'nın temeli atmak için Balıkesir'e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Balıkesir Valisi Ersin Yazıcıyı ziyaret etti. Bakan Eroğlu, yaptığı basın toplantısında, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yalnız hükümeti devirmeye yönelik olmadığını, milleti parçalamak, bölmek ve ülkeyi Suriye gibi karışık bir hale getirmek için yapıldığını belirtti.

İzmir'den Balıkesir'e Orman Genel Müdürlüğü'ne ait bir helikopterle gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcıyı makamında ziyaret etti. Ziyaret öncesi Valilik Bahçesi'ne Mavi Sedir Fidanı dikti. Bakan Eroğlu ziyaret sonrası da Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir milletvekilleri, Mahmut Poyrazlı, Kasım Bostan, Ali Aydınlıoğlu ve Sema Kırcı ile birlikte basın toplantısı yaptı. Balıkesir'deki yatırımlar hakkında bilgiler veren Eroğlu, darbe girişimini ve hainleri lanetledi. Eroğlu, darbe girişiminde Türk Milleti'nin dimdik ayakta durduğunu belirterek, Menfur saldırı teşebbüsünü lanetliyorum. Çok sayıda şehidimiz var. Bugün itibariyle 246 şehidimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum, milletimizin başı sağ olsun. Gazilerimiz var. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Milletimiz darbe girişimi karşısında dimdik ayakta durdu. Milletimizin feraseti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liyakati, başbakanımız, bakanlar kurulunun kararlılığı, ayrıca bütün siyasi partilerin darbeye karşı durmaları, medyanın bu konuda çok güzel dik duruş sergilemesi neticesinde darbe girişimi akamete uğradı. Belki tarihimizdeki en alçak, en kanlı darbe girişimidir bu. Bir grup Mehmetçik diyemeyeceğimiz asker elbisesine bürünmüş hain terör örgütü mensupları böyle bir girişim yaptı. Fakat emniyet teşkilatımız, askerlerimiz, Mehmetçikler dimdik karşı koydu. Milletimiz meydanlara çıktı. Darbe sadece hükümeti devirmeye yönelik değildi. Bu darbe milleti parçalamak, adeta bu milleti Suriye gibi karmakarışık, bölünmüş bir duruma sokmak için yapılan bir girişimdi. Kökü dışarıda büyük hain bir hareketti. FETÖ denilen hainin planladığı darbe girişimi böylece akamete uğradı. Fakat milletimiz meydanlarda nöbete devam ediyor. İnşallah önümüzdeki Pazar gününe kadar nöbetler devam edecek. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci talimatı ile İstanbul'da Pazar günü yapılacak muhteşem bir mitingle artık vatandaşlarımız evlerine çekilecek. Nöbetler evlerde devam edecek dedi.

Bakan Eroğlu, Çayderesi Rekreasyon Alanı'nın temelini atacaklarını, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 19 tesisin açılışını yapacaklarını belirten Bakan Eroğlu, daha sonra AK Parti Balıkesir İl Örgütü'nü ziyaret etti. İl Başkanı Dinçer Orkan, Bakan Eroğlu'na Balıkesir'in tarihi Saat Kulesi'nin maketini armağan etti. Burada partililerle görüşen Eroğlu daha sonra temel atma ve toplu tesis açılış törenine geçti.

BALIKESİR'E 543 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Tolu açılış ve temel atma törenlerinde Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve Vali Ersin Yazıcı, yaptığı konuşmada Bakan Eroğlu'na Balıkesir'e yapılan yatırımlar nedeniyle teşekkür etti. Toplu temel atma ve açılış töreninde Balıkesirlilere hitap eden Veysel Eroğlu, temelini attıkları 13 tesisin ve açılışını gerçekleştirdikleri 6 tesisin 543 milyon liraya mal olduğunu, tesislerin Balıkesirlilere ve ülkeye hayırlı uğurlu olmasını diledi. Eroğlu, Balıkesir'e çok büyük yatırımlarla geldik. Bugün 19 tane tesisin temelini atıyoruz, açılışını yapıyoruz. Kuvayı Milliye şehrine, İstiklal ateşinin yakıldığı bu kahraman şehre büyük yatırımlar gerekir. Biz de 543 milyon TL'lik bir temel atma, açılış merasimiyle geldik. Burada sulamalar var, Adalı Barajı var, Balya Narlı Göleti sulaması, Altıeylül Küpeler Göleti sulaması, Dursunbey Ercek Göleti sulaması, Altıeylül Şehit Aydın Nazillioğlu Göleti, Sındırgı Çamalan Göleti, İvrindi Çukurlar Göleti, Balya Dörtyol Göleti, Savaştepe Tütünlük Göleti, Dursunbey Odaköy Göleti, Altıeylül Bahçedere Göleti gibi 13 tane sulama ve gölet var. Ayrıca 4 tane dere ıslahları var. Bunların temelini atacağız. Bu arada açılışını yapacağımız; Edremit ilçe merkezi ile alakalı Kanlıdere ve Ağılıdere'nin ıslahları yapılacak. Ağaçlandırma ile ilgili iki tane açılışımız var. Bunların arasında 1 tane büyük baraj, 7 tane gölet, 3 tane gölet ve sulaması, 2 tane sulama, 5 tane dere ıslahı, 1 adet ağaçlandırma ve ormancılık projesi olmak üzere 543 milyon TL'lik yatırım yapılacak. 199 bin 240 dekar mümbit topraklar tamamen modern sulama tesisleriyle sulanacak. Ayrıca dört ilçe ve bir jet üssü de taşkınlardan korunacak. Hayırlı olsun dedi.

Bakan Eroğlu, temelini attığı tesislerin bir an önce bitirilmesi ve hizmete girmesi için müteahhitlerden söz aldı, protokol imzaladı. Orman köylülerine kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) kredi sertifikalarının dağıtım merasimi yapıldı. Bakan Eroğlu; törene katılan, milletvekilleri, belediye başkanları, kaymakamlarla birlikte, düğmeye basarak toplu temel atma ve açılışı gerçekleştirdi. Bakan Eroğlu, Törenin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u makamında ziyaret etti.

'PARALEL MAĞDURU POLİSLERİZ GÖREVİMİZİ GERİ İSTERİZ' PANKARTI

Toplu açılış ve temel atma töreni sırasında, emekli polis olduğunu iddia eden bir kişi tören alanında ailesiyle birlikte, Paralel mağduru polisleriz görevimizi geri isteriz yazılı pankart açtı. Genç bir kızın elinde de Yiğitliğin destanıdır Köroğlu. Paralel mağduru polisleriz. Bizleri duy Sayın Bakanım Eroğlu yazılı pankartı gören sivil polisler hemen müdahale etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir - Bakan Veysel Eroğlu Balıkesir'de Temel Atma ve Açılış Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu
    15:20 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu

    Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Balıkesir'i ziyaret ederek sporcu gençlerle bir araya geldi. Edremit Gençlik Merkezi'nde gönüllü gençler, sporcular ve öğrencilerle buluşan Bakan Yardımcısı, gençlerin görüş ve taleplerini dinledi. Bakan Yardımcısı ayrıca İvrindi ilçesinde yapılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatı ve Gökçeyazı futbol sahasında çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

  • İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi
    15:19 İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi

    İstanbul Adalet Sarayı'nda terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz, düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Kiraz'ın adalet mirasını layıkıyla ifa etmek gerektiğini vurguladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da törene katılarak Kiraz'ın makam odasına karanfil bıraktı.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'te Vatandaşlarla Buluştu
    15:19 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'te Vatandaşlarla Buluştu

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen gece döneri sahur programında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Aktaş, Bursa'nın her köşesinde gülümsediklerini ve bu şehirde yaşamaktan mutlu olduklarını belirtti.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak
    15:18 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçenin tamamında tam teşekküllü sağlık merkezleri açacak. Sağlık merkezlerinde ayakta muayene, teşhis ve tedavi, tahlil, enjeksiyon/pansuman, ağız ve diş sağlığı, psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, diyetisyen ve evde bakım hizmetleri verilecek.

  • Çevre Bakanı Özhaseki: Kentsel dönüşüm için birlikte çalışalım
    15:17 Çevre Bakanı Özhaseki: Kentsel dönüşüm için birlikte çalışalım

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için herkesi birlikte çalışmaya çağırdı. Özhaseki, şehirlerin bakım ve ihtimam istediğini vurgulayarak, şehirlerin geleceğinin yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılı olduğunu belirtti. Ayrıca, çarpık kentleşme ve deprem riskine dikkat çeken Özhaseki, kentsel dönüşümün önemine değindi ve herkesin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

  • Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Başladı
    15:17 Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Başladı

    Yalova'da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi' kapsamında 104 çiftçiye 300 kilogram çalı fasulyesi tohumu dağıtıldı. Proje kapsamında 300 dekar alanda üretim yapılması hedefleniyor.

  • Malatya'da yolcu treninde 18 kilo esrar ele geçirildi
    15:16 Malatya'da yolcu treninde 18 kilo esrar ele geçirildi

    Malatya'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Siirt Kurtalan-Ankara seferini yapan yolcu treninde uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı istihbari bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda üç zanlının bagajlarında 18 kilo kubar esrar ele geçirildi. Olayda gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı ve cezaevine gönderildi.


Advertisement