Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor " Proje Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor " Proje Etkinlikleri

Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor " Proje Etkinlikleri

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor" projesi Karesi ilçesinde gerçekleştirilen etkinliklerle sürdürüldü.

03.03.2016 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor" projesi Karesi ilçesinde gerçekleştirilen etkinliklerle sürdürüldü.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen "Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor" projesine bugün Karesi İlçesi ev sahipliği yaptı.Sabah Salih Tozan Kültür Merkezi önünden bisiklet turuyla başladı. Bisiklet gurubuyla birlikte AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Sagay, Teftiş İşleri Müdürü Mustafa Özer ve Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şaban Akkol bisikletle Karesi AVM'ye gittiler. Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ve protokol üyelerini burada Engelli Mehter Takımı tarafından verilen mini konser ile karşılandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur ise "İlkini Vefalı Yurt Kepsut'ta, gerçekleştirdiğimiz, Balıkesir bir "Büyük Aile" Oluyor projemizin şimdiki durağı; Metropol ilçemiz Karesi'deyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz ilk günden beri, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle 'Biz milletimize hizmetkar olmaya geldik' düsturunu kendimize şiar edindik. Bizler bu şiar ışığında, değişimi ve dönüşümü takip eden bir anlayışın değil, Değişimi ve dönüşümü bizzat gerçekleştiren bir anlayışın temsilcisi olarak, Balıkesir'in ve Balıkesirlilerin hizmetinde olduk.Bu şehir bizim emanetimiz, emanetimiz olan bu şehrin, imarı için, inşası için, bu şehirde yaşayanların ekonomik, sosyal ve kültürel yönden ihyası için, var gücümüzle çalışıyoruz.Balıkesir bir "Büyük Aile" oluyor projemiz tam da bu amaçla hayata geçirdiğimiz bir projedir. Biz, Balıkesir'i bütün vatandaşlarımızın kendilerini ait hissettikleri, kocaman bir aile olarak hayal ediyoruz.Bu hayali gerçekleştirmek için, tüm ekibimizle gece gündüz demeden aşk ile, şevk ile çalışıyoruz.Balıkesir'in en ücra köşelerine varıncaya kadar gidiyoruz.En ücra köşedeki vatandaşlarımızın dahi problemleri ile ilgileniyor, çözüme ulaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak, bu proje ile, şehrin sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlara ulaşmayı hedeflediklerini belirten Başkan Uğur "Şehri birlikte yönetmeyi, hizmet yolculuğumuzda sizlerle birlikte yürümeyi ve yaşadığımız bu kente olan aidiyet hissini geliştirmeyi, pekiştirmeyi hedefliyoruz. Biz biliyoruz ki, Bir şehre hizmet ederken, o şehrin bütün bileşenleri arasında iyi bir iletişim ve koordinasyon şarttır. Kurumlar arasındaki iletişimsizlik ve koordinasyon eksikliği, verilen hizmetlerin kalitesini düşürür. O yüzden Balıkesir'le ilgili hizmetlerimizi tasarlarken, uygularken şehrin bütün paydaşlarıyla birlikte, paylaşarak, danışarak, katılarak, katılmalarını sağlayarak hizmet üretmeyi önceledik ve uyguluyoruz.Ancak tüm kurum ve kuruluşlar, bu eğitim ve hizmet seferberliğinde, ellerini taşın altına koyarsa, Balıkesir bir "Büyük Aile" olabilir. Türkiye'de bu projemiz ile ilk defa, bu kadar kurum, bir arada ve ahenkle halkına hizmet ediyor. Bunu Balıkesirli başardı.Yani bunu sizler başardınız.En başta söylediğimiz gibi, Bu projede bir araya gelen tüm kurumlarımızla, 10 Şubattan bu yana, köy köy, mahalle mahalle Karesi'yi dolaşıyoruz. Bir yandan Mahallelerimizdeki insanlarımızın ihtiyaçlarını tespit etmek, için ev ev geziyoruz. Öte yandan, belirlediğimiz ihtiyaçların giderilmesi için, projemiz paydaşları ile vatandaşımızın ayağına kadar, hizmetlerimizi götürüyoruz"şeklinde konuştu.

BENİM ŞEHRİM BALIKESİR

Sağlıklı nesillerin yetişmesi adına, gençlere eğitimler verildiğine dikkat çeken Başkan Uğur "Bir yandan da çocuklarımızdan başlayarak, orta yaş ve risk gruplarına kadar, ulaşabildiğimiz tüm vatandaşlarımızı, sağlık taramasından geçiriyoruz.Bu şehrin imarı ve inşası için ne yapalım diye sizlere soruyoruz'Ne yapmamızı istiyorsunuz'Neyi istiyorsunuz'Kimden İstiyorsunuz'Nasıl bir köprü, nasıl bir yeşil alan yapalım'Yaşadığınız mahallelerde öncelikle yol mu, park mı, çeşme mi, tiyatro mu yapalım'Etrafınızda ihtiyaç sahibi insanlar, aileler var mı'Karış Karış, adım adım dolaşarak, size soruyoruz.Şehre vizyon katacak projelerimizden Çay Deresi Rekreasyon Projesi bünyesinde yer alan Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezimiz ile şehrimizin ekonomik ve kültürel değerlerini hem Türkiye, hem de dünya ölçeğinde görücüye çıkartıyoruz..Beyaz Masamız ile şehrin bütün renklerine, bütün seslerine kulak kesiliyor, şehrin en ücra köşelerine varıncaya kadar insanlarımıza ulaşıyor, onların dilek, şikayet, istek ve önerileri ile kentin yönetimine katılmalarına imkan veriyoruz.Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak halk yararı gözetilerek düzenlenen bilgilendirici, öğretici, mesleki ve sanatsal bilgileri geliştirici eğitim kurslarımız BALMEK ile, şehrin eğitimine yatırım yapan bir organizasyonu hayata geçirdik.Bu Kurslar ile bireylerin kişisel olarak kendilerini geliştirmelerine yardımcı olurken aynı zamanda ekonomik ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlamayı hedefliyoruz.Yine öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlayacak olan takviye kurslarımızı hayata geçiriyoruz.Balıkesir bir "Büyük Aile" oluyor projemiz; bu şehir için, maksimum fayda beklediğimiz, çok bileşenli, çok kapsamlı ve uzun soluklu bir proje. Biz bu projemiz ile Balıkesir'de yaşayan tüm vatandaşlarımızı, bir "Büyük Aile" haline getirmeyi amaçlıyoruz.Kente aidiyet duygusunun bu büyük ailenin bir ferdi olarak görüldüğü bir Balıkesir'i inşa etmenin hayalini kuruyoruz.Sizlerle bir büyük aile olmaktan gurur duyuyorum.Sizler gibi ben de gururla söylüyorum;Benim Şehrim Balıkesir"şeklinde sözlerini tamamladı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor ' Proje Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement