Balıkesir Büyük Bir Aile Oluyor" Projesi - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Büyük Bir Aile Oluyor" Projesi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Balıkesir Büyük Bir Aile Oluyor" projesi kapsamında, 998 kişiye şeker ölçümü, bin 302 kişiye kemik ölçümü, 997 kişiye de kanser taraması yapıldığını söyledi.

09.05.2016 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Balıkesir Büyük Bir Aile Oluyor" projesi kapsamında, 998 kişiye şeker ölçümü, bin 302 kişiye kemik ölçümü, 997 kişiye de kanser taraması yapıldığını söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan projede Altıeylül ilçesinde 3 haftada 85 bin kişiyle yüz yüze görüşme yapıldı.

Uğur, Altıeylül'de sona eren projenin "final toplantısı" için Kuvayi Milliye Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, 18 Nisan'da başlayan ve 3 hafta süren proje kapsamında, 998 kişiye şeker ölçümü, bin 302 kişiye kemik ölçümü, 997 kişiye ise kanser taraması yapıldığını söyledi.

Projeyle belediye tarafından oluşturulan beyaz masa ekiplerinin vatandaşlarla bire bir ilgilendiklerini belirten Uğur, "Kanser taramasında ileri tektik gereken durumlarda hanımlarımızı ekipler vasıtasıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) birimine ulaştırdık. Söz verdiğimiz gibi kapı kapı dolaşarak ulaşmaya devam ediyoruz. Sizlerin de takip ettiği gibi projelerimiz gün ve gün gelişiyor. Sizlere daha iyi hizmet edebilme, daha iyi ulaşabilme adına geliştiriliyor." dedi.

Uğur, yeterli insan sayısına ulaşamadıkları için "Aktif Saha Gönüllüleri" adında bir grup kurduklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Her gün her an halk günü olmalıydı. Halkımız her an her gün bizlere ulaşabilmeliydi. Bu gerekçeyle mahalleyi temsil etmek üzere okul müdürlüklerimizden, öğretmenlerimizden, muhtarlıklarımızdan, imamlarımızdan, gençlerimizden ve diğer önderlerimizden oluşan gruplarla yeni bir çalışma başlattık. Bize her an ulaşabilecek ve bizim de her an ulaşabileceğimiz, proje yapabileceğimiz, mahallemizin sorunlarını bizlere anında ulaştırabilecek, takip edebilecek programa sahip yeni bir çalışma başlattık. Doğal afet dönemlerinde sağlıklı bilgiye ulaşabilecek ve insanımıza destek olabilecek hem de bir mahalle meclisi gibi gönüllülerimizle çalışabileceğiz. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarla tüm mahallelerimizde gönüllü gruplarımızı oluşturduk."

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin de katıldığı etkinlikte çeşitli gösteriler sunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balıkesir Büyük Bir Aile Oluyor' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement