Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur Açıklaması

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "14 bin metrekare arazi üzerine yapılacak hayvancılık tesislerine getirilen yüzde 5'lik sınır, yeni düzenlemeyle yüzde 40 seviyesine çıkartıldı" dedi.

16.01.2016 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "14 bin metrekare arazi üzerine yapılacak hayvancılık tesislerine getirilen yüzde 5'lik sınır, yeni düzenlemeyle yüzde 40 seviyesine çıkartıldı" dedi.

Uğur, Belediye Meclis Salonunda düzenlenen 2016'nın ilk Meclis toplantısında, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düzeyinde yürütülen çalışma sonucunda yüzde 5'lik seviyenin yüzde 40'a çıkarıldığını aktardı.

"14 bin metrekare arazi üzerine yapılacak hayvancılık tesislerine getirilen yüzde 5'lik sınır, yeni düzenlemeyle yüzde 40 seviyesine çıkartıldı" diye konuşan Uğur, şunları kaydetti:

"Bu yasa değişikliğiyle birlikte Balıkesir hayvancılık yatırımlarının merkezi haline gelecek. Balıkesir tarım ve hayvancılık kentidir. Balıkesir'imizde 600 bin büyükbaş, 1 milyon küçükbaş ve 32 milyon kanatlı hayvan var. Daha önce 1/100.000'lik planda hayvancılıkla ilgili yapılacak yatırımlarda yüzde 5'lik bir alana yatırımcılar tesisini inşa edebiliyordu. Kırsal Hizmetleri Daire Başkanlığımızın, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik Bakanlığı düzeyinde yürütülen çalışmalar sonucunda en son alınan kararla 14 bin metrekare alanda yüzde 40'ı hayvancılık tesisi için kullanabilecek. 5 bin 600 metrekaresine hayvancılıkla ilgili tesis yapabilecek. Bundan sonra Balıkesir'de hayvancılıkla ilgili yatırım yapmak isteyenlerin önündeki engel kalkmış oldu. Bu Balıkesir'deki hayvancılığın teşviki açısından da çok önemlidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement