Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden Hayvanseverleri Sevindiren Tesis - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden Hayvanseverleri Sevindiren Tesis

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi\'nden Hayvanseverleri Sevindiren Tesis

Türkiye’nin en modern ve en büyük sokak hayvanları geçici bakımevi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor.

02.09.2015 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en modern ve en büyük sokak hayvanları geçici bakımevi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un daveti üzerine İvrindi sınırlarında kalan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde incelemelerde bulunan hayvan derneklerinin yöneticileri, beş yıldızlı tesis için teşekkür etti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi inşaat sahasındaki inceleme gezisine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Mehmet Birol Şahin ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ayşın Şirvancı, Çevre Koruma ve Denetim Şube Müdür Vekili Volkan Karateke, Balıkesir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Makbule Oğuzkut ve yönetim kurulu üyeleri, Balıkesir Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Belkıs Biçer ve yönetim kurulu üyeleri, Kıyı Ege Marmara Hayvanları ve Doğayı Koruma Yaşatma Derneği Başkanı Hamdi Kavak ile Balıkesir ve körfez bölgesinden hayvanseverler katıldı.

TÜRKİYE'DE EŞİ BENZERİ YOK

Körfez yolu üzerinde İvrindi ilçe sınırlarında kalan 20 dönümlük alanda faaliyet gösterecek olan Sokak Hayvanları Bakımevi inşaatının temeli geçtiğimiz mayıs ayında düzenlenen tören ile Başkan Ahmet Edip Uğur tarafından atılmıştı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bu modern hayvan barınağının Türkiye'de örnek olacağının altını çizdi. Bu yıl tamamlanacak olan hayvan barınağıyla ilgili Orman ve su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na teşekkür eden Başkan Uğur, eski olan mevcut Ovaköy'deki hayvan barınağını da modernize ettiklerini, burada yılda yaklaşık bin 500 civarında sokak hayvanının bakımının yapıldığını hatırlattı. Yeni hayvan barınağında yıl içerisinde yaklaşık 5 bin sokak hayvanının aynı anda bakım ve rehabilitesinin yapılmasını hedeflediklerini belirten Başkan Uğur, "Bu hayvan barınağı bizim hayvanlara ne kadar önem verdiğimizin göstergesidir. Bu hizmet ile İvrindi ilçemiz de bir yatırım kazanmış oluyor, Türkiye'ye örnek tesisimiz memleketimize ve ükemize hayırlı uğurlu olsun. İnsanlarımıza nasıl sahip çıkıyor isek hayvanlara da sahip çıkıyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak bu örnek tesisimize destek veren Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarını korumaya devam edeceğiz" dedi.

5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA 5 MİLYON LİRALIK PROJE

Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin toplam proje bedeli 5 milyon 250 bin TL. Hayvan barınağının toplam kullanım alanı 20 bin 400 metrekare, inşaat sahasında ameliyathaneler, işçi binası, sosyal tesis, karantina, posperatif, uyuz bakım ünitesi gibi birimler yer alıyor.

Yeni hayvan barınağına bilhassa yaz tatili için körfez bölgesine gidecek vatandaşların kedi ve köpek gibi hayvanlarını geçici olarak bırakabilecekleri pansiyon-otel hizmeti, evlerine dönüşte hayvanlarını bakımları yapılmış olarak alabilecekleri kaydedildi. Beş yıldızlı otel konforunda olacağı belirtilen hayvan barınağı özellikle hayvanseverler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Müteahhit firma yetkilisi Tuncay Tekkeyik, hayvan barınağı inşaatını sözleşmede Aralık 2015 yazmasına rağmen Ekim ayının sonuna kadar bitirip teslim edebileceklerini söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden Hayvanseverleri Sevindiren Tesis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement