Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Stratejik Plan Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Stratejik Plan Toplantısı Yapıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Stratejik Plan Toplantısı Yapıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Stratejik Plan Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur başkanlığında yapıldı.

21.07.2014 12:35  Güncelleme: 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Stratejik Plan Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur Başkanlığında yapıldı.

Salih Tozan Toplantı  ve Gösteri Merkezi'nde, yapılan toplantının açılış konuşmasında, Balıkesir'in geleceğini halkla çizmek istediklerini belirten Uğur, "Ben hayal ettiğimiz Balıkesir'in, toplumumuzun tüm kesimlerinin birlik ve beraberlik içinde 2023 vizyonu doğrultusunda kendisine parlak bir gelecek inşa edeceğine inanıyorum" dedi.

Balıkesir'in artık büyükşehir olduğunu, plan ve projeler sayesinde kademeli olarak dahada gelişeceğini vurgulayan Uğur, şunları kaydetti:

"Şehrin gelişimi ve stratejik konularında, kanunların verdiği görevleri ve sorumlulukları üstlenen yerel yönetimler, günümüzde şehirleri artık o eski klasik yöntemlerle değil, halkın ortak aklının da içinde olduğu beş yıllık faaliyet dilimlerini içeren, ciddi stratejik planlama yöntemleri ile yönetiyorlar. Biz katılımcı ve çoğulcu demokrasinin gereği olarak, bu şehrin geleceğinin planlanmasında Balıkesir halkının rolüne ve yerel dinamiklerin önemine içtenlikle inanıyoruz. Birlikte yaşadığımız bu şehrin sorunlarına birlikte çözüm bulmak, en iyi ve en doğru çözümlere birlikte ulaşmak ve varılan noktadan memnuniyet duymak hepimizin hakkıdır. Ben hayal ettiğimiz Balıkesir'in, toplumumuzun tüm kesimlerinin birlik ve beraberlik içinde 2023 vizyonu doğrultusunda kendisine parlak bir gelecek inşa edeceğine inanıyorum."

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Osman Sali ise stratejik plan ve projelerin geliştirilmesinin artık zorunlu olduğuna dikkati çekerek, "Bir kurumun ilerlemesi ve hedeflerine ulaşabilmesi için stratejik planlama yasalarla zorunlu hale gelmiştir. Şehrimizin ihtiyaçlarını ve halkımızın beklentileri öncelikli gördüğümüz stratejik planlama çalışmalarımızda temel yaklaşımımız, çoğulcu ve katılımcılıktır. Bu nedenle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Stratejik Plan'ın hazırlanmasında, 'Hayal ettiğimiz Balıkesir nasıl olmalıdır?' sorusuna siz değerli katılımcılarla birlikte cevap arayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara önce, Balıkesir'in coğrafi, kültürel, sağlık, ekonomi ve ulaşım konularını içeren sunum izletildi. Daha sonra katılımcılardan soru ve öneriler alındı.

Toplantıya, ilçe belediye başkanları, kurum temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Stratejik Plan Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ........: Haydi laf zamanı değil iş zamanı Balıkesiri ele geçirdiniz ama icraat sıfır. Sadece laf var. . 0 0 Yanıtla

Advertisement