Balıkesir'de 5 Milyon Liralık Akaryakıt Kaçakçılığı - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de 5 Milyon Liralık Akaryakıt Kaçakçılığı

Gümrük muhafaza ekipleri Balıkesir'in Susurluk ilçesinde yaptıkları denetimde 5 milyon liralık akaryakıt kaçakçılığını ortaya çıkardı.

27.03.2014 13:26  Güncelleme: 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük muhafaza ekipleri Balıkesir'in Susurluk ilçesinde yaptıkları denetimde 5 milyon liralık akaryakıt kaçakçılığını ortaya çıkardı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Susurluk'taki istasyonda bulunan pompalar üzerinde yapılan incelemede, pompa otomasyon ara biriminden yazar kasaya giden kablo üzerine ekleme yapıldığı ve pompaların herhangi bir plaka bilgisi girmeksizin akaryakıt verebildiği, ayrıca otomasyon sistemi üzerinde görülen satış miktarları ile yazar kasa üzerinden alınan satış miktarları arasında fark olduğu tespit edildi.

Yapılan arama neticesinde; istasyona ait marketin içerisinde bulunan dolaplarda kaçak akaryakıt satış mekanizmasını aktif hale getiren 3 adet uzaktan kumanda bulunarak mali sisteme girilmeksizin akaryakıt satıldığı belirlendi.

Evraklar ve otomasyon sistemi üzerinde yapılan incelemelerde de akaryakıt istasyonunun, manipülasyona açık düzenek ve aparatlar kullanarak, yapılan pompa satışının gösterilmediği, bu şekilde piyasa değeri 5 milyon lira olan 1 milyon 450 bin litre kaydı olmayan kaçak akaryakıt sattığı ortaya çıkartıldı.

İstasyon geçici olarak mühürlenerek kapatılırken, olayla ilgili olarak 6 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü, vatandaşlardan, her türlü kaçakçılıkla mücadelenin etkin bir şekilde sürdürülebilmesi için benzer durumlarla karşılaştıklarında ücretsiz "Alo 136" Gümrük Muhafaza İhbar Hattına bildirimde bulunmalarını istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de 5 Milyon Liralık Akaryakıt Kaçakçılığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement