Balıkesir'de Atlı Okçuluk Festivali - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de Atlı Okçuluk Festivali

Balıkesir\'de Atlı Okçuluk Festivali

Balıkesir'de Karesi Belediyesi'nin bu yıl ilk kez düzenlediği Uluslararası Altın Ok, Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali başladı.

23.04.2015 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de Karesi Belediyesi'nin bu yıl ilk kez düzenlediği Uluslararası Altın Ok, Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali başladı. Yarışlara Türkiye'deki sporcuların yanısıra 7 ülkeden 18 yabancı sporcu da katılıyor.

Karesi Bedesten Alanı'nda kortej yürüyüşüyle başlanan Uluslararası Altın Ok, Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali'nde, atlı sporcularla mehteran takımı, Yörükler Derneği üyeleri, Balıkesir'in sembolleri arasında yer alan Tülütabaklar, halkoyunları ekipleri ve sporcular renkli görüntüler oluşturdu. Vatandaşlar korteji büyük bir merakla izledi.

24-25 Nisan tarihlerinde Yeni Sanayi Sitesi 3. Kapı'da yarışlar yapılacak. Yarışlar için yaklaşık bin kişilik 3 tribün, atlar için hara ve gösterilerin yapılacağı alan hazırlandı. 26 stand ve 3 yörük çadırı kuruldu.

7 ÜLKEDEN 18 SPORCU, 35 AT

Yarışlara Finlandiya, Polonya, İran, Malezya, Katar, Ukrayna ve Bugaristan'dan 18 sporcunun katılacağı açıklandı. Türkiye'den ise Kayseri, Ankara, Sivas, Kocaeli, Tokat, Erzurum, Konya, İstanbul ve Nevşehir'den sporcuların da yer alacağı festivali Karesi'nin kardeş şehirleri Beypazarı, Osmangazi, Maçka, Schwabisch Hall, Bosna Ilıca'dan konukların da izeyeceği bildirildi.

Karesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Tozkoparan İskender gibi 830 metre ok attığı bilinen tarihi bir okçumuz var. Bize yüzyıllarca Avrupa'da kılıç sallatan atlarımız var. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlediğimiz bu festivalle atlı okçuluğa ilginin artmasını, görkemli günlerine dönmesini, atlı okçuluğun tanınırlığını sağlamayı, bu kültürümüzü gelecek nesillere tanıtmayı amaçlıyoruz" dedi. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de Atlı Okçuluk Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement