Balıkesir'de Fetö'dan Tutuklananların Sayısı 667'ye Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de Fetö'dan Tutuklananların Sayısı 667'ye Ulaştı

Balıkesir\'de Fetö\'dan Tutuklananların Sayısı 667\'ye Ulaştı

BALIKESİR Valisi Ersin Yazıcı, kentteki FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 3'ü vali yardımcısı ve 3'ü kaymakam olmak üzere toplam 667 kişinin tutuklandığını, 104 kişinin firarda olduğunu söyledi.

15.10.2016 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BALIKESİR Valisi Ersin Yazıcı, kentteki FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 3'ü vali yardımcısı ve 3'ü kaymakam olmak üzere toplam 667 kişinin tutuklandığını, 104 kişinin firarda olduğunu söyledi. Açığa alınan 1858 kamu personelinden 774'nün ise ihraç edildiğini kaydetti.

Balıkesir'de 4 aydan bu yana görev yapan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoylu'yla birlikte bugün Balıkesir'deki basın mensupları ile Vento Kafe'de tanışma kahvaltısında bir araya geldi. Darbe girişiminden sonra, FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlar hakkın bilgi verdi.

Vali Yazıcı, kentte 3'ü vali yardımcısı ve 3'ü kaymakam olmak üzere toplam 667 kişinin tutuklandığını, 104 kişinin firarda olduğunu söyledi. Açığa alınan 1858 kamu personelinden 774'nün ise ihraç edildiğini kaydetti. Şu ana kadar sadece bir öğretmenle ilgili hata yaptıklarına değinen Yacızı, "O'da wifi üzerinden ortak Bylock kullanımı var. Bilemedik. Sonra komşusu itiraf etti ve ortaya çıktı. Ben vicdanen rahatım, müsterihim. Kötü ve kara bir gün yaşadık. Bence her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Türkiye'yi daha iyi yerlere çıkartmak için çalışmalı" dedi.

Askeri alanların şehir dışına çıkarılmaları konusunda da açıklamalarda bulunan Yazıcı, "Balıkesir ve Edremit'teki hastaneler Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Diğer askeri alanların geleceği belediyeler üzerinden düşünülüyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Bakım Okulu ve Edremit'teki askeri alanları talep etti. Ben açıkçası buraların okul olmasını isterdim. Balıkesir'de ikili öğretim var ve bu ikili öğretimin kaldırılması gerekir. Eğitimde ikili öğretim sağlıklı değil. Liseler açısından durum iyi, ilk ve ortaokullarda sıkıntı var. Bence askeri alanlar bu konuda değerlendirilebilir fakat bu konuyla belediyeler ilgileniyor" diye konuştu.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de Fetö'dan Tutuklananların Sayısı 667'ye Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement