Balıkesir'de İşkur, Kosgeb ve Esnaf İşbirliği - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de İşkur, Kosgeb ve Esnaf İşbirliği

Balıkesir'de İşkur ve KOSGEB, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB), girişimci işsiz gençlere meslek edindirmek amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.

22.02.2013 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de İşkur ve KOSGEB, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB), girişimci işsiz gençlere meslek edindirmek amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nce (İşkur) düzenlenecek, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri hizmet alımı ihalesi sonuçlandı. Türkiye genelinden tekliflerin alınması ve değerlendirilmesi sonucu, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) bu hizmeti yürütmeye hak kazandı.

BESOB'ta düzenlenen törende, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, BESOB Başkanı Mesut Aşanel, Balıkesirli işsiz gençlerin eğitimi için anlaşma protokolüne imza attı.

Balcı, toplam 14 program halinde gerçekleştirilecek eğitimin Balıkesir, Bandırma, Gönen, Edremit, Ayvalık, Savaştepe, Gömeç, Bigadiç, Susurluk ve Dursunbey'de düzenleneceğini söyledi.

Balcı, 10 gün süreli eğitimlere katılacak kursiyerlerin mülakat yöntemiyle belirleneceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Toplam 350 girişimci adayının eğitimleri, BESOB ile Eğitim ve Danışmanlık Hizmetlerini yürüten BUGEMİ, KOSGEB girişimcilik eğitmenleri tarafından verilecek. Eğitimlerde, girişimci adaylarına bir işletmenin sağlıklı bir şekilde kurulabilmesi ve yönetilebilmesine dair temel bilgiler aktarılacak. Pazarlama, üretim, yönetim, finans, iş planı hazırlanması ve sunulması konularını içeren eğitimler süresince katılımcılar uygulamalı gerçekleştirdikleri çalışmalarla önemli bir deneyime sahip olacaklar. Eğitimleri başarı ile tamamlayan girişimci adayları kendilerine iş kurabilmek için KOSGEB'in hibe desteğinden yararlanabilecekler."

Muhabir: Ramazan Demir

Yayıncı: Zafer Akpınar - BALIKESİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de İşkur, Kosgeb ve Esnaf İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement