Balıkesir'de Karla Mücadele Başladı - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de Karla Mücadele Başladı

Balıkesir\'de Karla Mücadele Başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava durumu tahminlerini takip ederek günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan Karesi Belediyesi, kar yağışının başlamasıyla birlikte ilçe genelinde çalışmalarına başladı.

10.02.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminlerini takip ederek günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan Karesi Belediyesi, kar yağışının başlamasıyla birlikte ilçe genelinde çalışmalarına başladı. Ekipler, yağış sona erene dek teyakkuzda olacak.

Karesi Belediyesi'nin karla mücadele için oluşturduğu kar ekipleri, yoğun kar mesaisine başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminlerini takip ederek günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan Karesi Belediyesi kar ekipleri, kar yağışının başlamasıyla birlikte ilçe genelinde çalışmalara başladı. Yağış öncesinde bir kriz masası oluşturarak kar eylem planını hazırlayan Karesi Belediyesi ekipleri; 4 greyder, 2 yükleyici, 2 yükleyici-kazıcı ve 2 adet kamyon ile karla mücadele ediyor. Soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda oluşabilecek sıkıntıların önüne geçmek için 24 saat boyunca mesai yapıyor. İlçe genelinde kar seferberliği ilan eden belediye ekipleri ayrıca şehir merkezinde vatandaşların yoğun olarak kullandığı güzergahlarda kaldırım temizliği ve tuzlama çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Ulaşımın aksamaması ve vatandaşların yağıştan olumsuz etkilenmemesi için özellikle kırsal mahallelerde aralıksız çalışan ekipler, kar yağışları sona erene kadar teyakkuzda kalacak, yolların sürekli açık kalmasını sağlayacak. Karesi Belediyesi, vatandaşları kar yağışının yoğun olduğu durumlarda toplu taşıma vasıtalarını kullanmaları, zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de Karla Mücadele Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement