Balıkesir'de Parkta Ağaçların Kesildiği İddiası - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de Parkta Ağaçların Kesildiği İddiası

Balıkesir'de, bir proje kapsamında Kaya Avni Sağlıkçı Parkı'ndaki yaklaşık 100 ağacın kesildiğini iddia eden vatandaşlar, imza kampanyası başlattı.

30.04.2015 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de, bir proje kapsamında Kaya Avni Sağlıkçı Parkı'ndaki yaklaşık 100 ağacın kesildiğini iddia eden vatandaşlar, imza kampanyası başlattı.

Parkta toplanan Atatürk Mahallesi sakinleri,  "Çay Deresi Islahı Projesi"ni yürüten Büyükşehir Belediyesine bağlı ekiplerin yaklaşık 100 ağacı kestiğini öne sürdü.

"Ağaç katliamına hayır" adıyla imza kampanyası başlatan gruptan Neslihan Tekeli, gazetecilere yaptığı açıklamada, yetişmiş ağaçların korunması için önlem alınması gerektiğini söyledi.

Maliyeti çok yüksek, doğallıktan uzak parklar yerine insan ruhunu dinlendiren, huzurlu ortamlarda yaşamak istediklerini belirten Tekeli, "Yetişmiş ağaçları keserek, taşıyarak gelecek kuşakları ne kadar düşünebiliriz? Güzellikler yok edilmemeli. Kamuoyunu, ağaç katliamının sona erdirilmesine ve bu konunun takipçisi olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

"Ağaçları katletmiyoruz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise yaptığı yazılı açıklamada, proje çalışmalarında, doğayı ve çevreyi nasıl koruduklarının bir kez daha görüldüğünü belirtti.

Çalışmalarının sürdüğünü bildiren Uğur, şunları kaydetti:

"Kent Estetiği Dairesine bağlı ekipler, bölgede bazı ağaçları, bu iş için özel aldığımız makinelerle köklerinden söküp başka yere naklediyor. Bu işlemler sırasında hiçbir ağaç kesilmemiştir. Ağaçları nakledip, hazırlanan yerlerine dikiyorlar. CHP'li Yalova Belediyesi ve diğer CHP belediyeleri gibi ağaçları katletmiyoruz. Yerinden söküp taşıyor ve aynı şekilde dikiyoruz. CHP katleder, biz naklederiz. Çevreyi, doğayı, yeşili koruyan anlayışla çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de Parkta Ağaçların Kesildiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement