Balıkesir'de "Şifa Veren Ele Vefa" Projesi - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de "Şifa Veren Ele Vefa" Projesi

Sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının önlenmesi ve sağlık hizmetlerinin daha kaliteli hale getirilmesi için uygulamaya konulan "Şife Veren Ele Vefa" projesi kapsamında Balıkesir'de 2 aydır yürütülen çalışmalarla 4 bin 500 hastaya ulaşıldı.

06.04.2015 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının önlenmesi ve sağlık hizmetlerinin daha kaliteli hale getirilmesi için uygulamaya konulan "Şife Veren Ele Vefa" projesi kapsamında Balıkesir'de 2 aydır yürütülen çalışmalarla 4 bin 500 hastaya ulaşıldı.

Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Hocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında hastaları dinlediklerini ve sorunların çözümü ve beklentilerin karşılanması için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, güler yüzlü hizmet konusunda Balıkesir'in Türkiye'nin önde gelen illeri arasında olduğunu söyledi.

Sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının Balıkesir'de görülmediğini belirten Hoaoğlu, şöyle konuştu:

"Bu da halkımızın aldığı sağlık hizmetinden memnuniyeti ve bölge insanının daha anlayışlı olmasından kaynaklanıyor. Sağlıkta yaşanan aksamaları vatandaşımız daha anlayışlı karşılıyor. Sağlık çalışanları güzel çalışıyor ama vatandaşın memnuniyeti daha önemli. Güler yüzlü hizmet sunumunun iyi olduğu illerdeniz. Hastaları evlerinde ziyaret ederek hizmette gözümüzden kaçan alanları öğreniyoruz. Memnuniyet ve şikayetlerini dinleyip yerine getiriyoruz. Bizim hizmet sunumunda fark edilmeyen şeyleri öğreniyoruz. 2 ayda 4500 yerinde hasta ziyareti yaptık. 90 hasta da doktor ve sağlık çalışanlarına teşekkür ziyaretinde bulundu."

Balıkesir'in Bigadiç ve Ayvalık ilçelerinde yeni yapılan hastanelerin mayısta hizmete gireceğini vurgulayan Hocaoğlu, "Bigadiç 75, Ayvalık 100 yataklı olacak. Büyük oranda bitti. 850 yataklı Balıkesir Şehir Hastanesi inşaatının ise yüzde 25'i tamamlandı. Müteahhidin Sağlık Bakanımıza verdiği söze göre 2016 yılının nisan ayında teslim edilecek" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de 'Şifa Veren Ele Vefa' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement