Balıkesir'de Su Kesintilerine Karşı Jeneratör Yöntemi - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de Su Kesintilerine Karşı Jeneratör Yöntemi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, içme su arıtma tesisinde elektrik kesintisi nedeniyle su kesintisi yaşanmaması için 1250 kwa gücünde iki jeneratör satın aldı.

13.05.2015 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, içme su arıtma tesisinde elektrik kesintisi nedeniyle su kesintisi yaşanmaması için 1250 kwa gücünde iki jeneratör satın aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Pamukçu mevkisindeki su arıtma tesisinde jeneratörlerin hizmete girmesiyle ilgili yapılan törende, elektrik kesintisi yüzünden su kesintilerinin artık yaşanmayacağını söyledi.

Çetin kış şartlarında bu yıl bazı gerilim hatlarının kopması ve elektrik direklerinin devrilmesi nedeniyle şehir merkezi ve bağlı mahallelerde su kesintisi yaşandığını anımsatan Uğur, şunları kaydetti:

"31 Aralık 2014'te Balıkesir genelinde yaşanan yoğun hava şartları yüzünden uzun süreli elektrik kesintileri meydana gelmiş ve bunun sonucunda da Balıkesir merkezindeki içme suyu depolarını besleyen pompa istasyonları çalıştırılamadığından su kesintileri yaşanmıştır. Balıkesir Su ve Kanalizasyon İşleri (BASKİ) Genel Müdürlüğümüzce aynı sorunla tekrar karşılaşılmaması için önlem olarak acilen çalışmalara başladık. Bu kapsamda, pompa istasyonuna 1250 kwa gücünde iki jeneratör ve 2500 kwa trafo aldık. Bunun dışında Manyas, Erdek, Ayvalık, Bigadiç, Sındırgı ve Savaştepe'ye toplamda 1625 kwa gücünde 9 jeneratör hizmete girdi. Tüm jeneratörlere 3,5 milyon lira ödeme yapıldı."

Konuşmanın ardından Uğur, katılımcılarla açılışı yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de Su Kesintilerine Karşı Jeneratör Yöntemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement