Balıkesir'de "Tarımsal İşbirliği" Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de "Tarımsal İşbirliği" Protokolü İmzalandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürlüğü çiftçilerin sorunlarını çözmek ve gelişimine katkı sunmak amacıyla Tarımsal İşbirliği Protokolü imzaladı.

17.03.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürlüğü çiftçilerin sorunlarını çözmek ve gelişimine katkı sunmak amacıyla Tarımsal İşbirliği Protokolü imzaladı.

Büyükşehir Belediyesi'nde imzalanan protokol öncesi bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, büyükşehir belediyesi olarak sadece şehir merkezlerini değil kırsal bölgelere yönelik projelerinin de olduğunu söyledi.

Zeytin sineğiyle mücadele kapsamında hem üreticilere hem de Türkiye'ye değer kattıklarını vurgulayan Uğur, "Balıkesir tarım ve hayvancılığın önemli merkezlerinden biri. Türkiye'yi doyuran il. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak sadece yol ve kanalizasyon yapmıyor tarımsal kesimi de destekliyoruz. Onun için bu işbirliğini gerçekleştirdik. Kırsal Dairemiz geçen yıl zeytin sineğiyle mücadeleyi başlattı ve bunun için  3,5 milyon TL harcadı ama çiftçimizin cebine daha fazla para girdi. Zeytinyağının kalitesinin artmasıyla çiftçilerimiz daha çok para kazandı. Çiftçilerimize olan desteği devam ettireceğiz" dedi.

Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Genel Müdürü İrfan Güvendi ise protokol sayesinde Balıkesir çiftçisinin gelişimine daha çok katkı sunacaklarını ifade etti. Çiftçiye nasıl daha iyi hizmet yaparız anlayışıyla hareket ettiklerini dile getiren Güvendi, "Çiftçiye daha iyi hizmet nasıl götürebiliriz? Çiftçilerin nasıl daha fazla kazanç elde ettirebiliriz? Çiftçilerimiz üretim esnasında girdilerini daha ucuza nasıl sağlayabiliriz?  Bunun gayreti içinde olmalılar. Bu gayretin daha efektif olması için birlikte hareket edip birlikte çözüm üreteceğiz. Bunun yanı sıra tüm Türkiye'ye yem üreten bir şirketimiz var. Bu şirketin genel müdürlüğünü de Balıkesir'e taşıyacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Mustafa Yaman'ın katılımıyla Uğur ve Güvendi protokolü imzaladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de 'Tarımsal İşbirliği' Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement