Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Balıkesir\'den Kısa Kısa

Erdek Kaymakamı Kaygısız: "Erdek, ülkenin ilk turizm merkezlerinden biri olmasına rağmen turizm gelirlerinden hak ettiğini alamıyor"

13.02.2014 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, ilçenin, ülkenin ilk turizm merkezlerinden biri olmasına rağmen turizm gelirlerinden hak ettiğini yeri alamadığını söyledi.

Kaygısız, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki deniz turizminin, Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında hareketli geçtiğini söyledi.

Diğer sahil turizm kentlerinde bu sürenin 6 - 7 ay arasında değiştiğini dile getiren Kaygısız, "Erdek'te 3 ay ile sınırlı. Ayrıca ilçemize gelen turistlerin günübirlikçi olması turizm gelirlerinin düşmesine neden oluyor. Günübirlikçiler her türlü yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını yanlarında getirdikleri için ilçe ekonomisine katkıları istenilen oranda olmuyor" dedi.

İlçenin turizmden hak ettiği geliri alabilmesinin alternatif turizm olanaklarının geliştirilmesine bağlı olduğunu vurgulayan Kaygısız, şunları kaydetti:

"Erdek'in din ve tarih turizminin gelişmesine katkı sağlayacak birçok argümanı bünyesinde bulundurmasına rağmen bunlar değişik sebeplerden dolayı bugüne kadar kullanılamadı. 2006 yılından beri devam eden Zeytinliada kazı çalışmaları bu yıl sona eriyor. Kaymakamlık olarak bu yıl içinde Zeytinliada'yı ziyarete açacağız. Erdek Turizm Vakfı, Kirazlı Manastırı'nı din turizminin hizmetine sokulması konusunda bir takım çalışmalar yaptı. Ancak kaynak sıkıntısının yaşanması projenin uygulamaya konulmasını geciktirdi."

Geçen yıl Erdek Körfezi'nin değişik bölgelerine atılan resiflerin balık populasyonunun artmasını sağladığını belirten Kaygısız, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale başta birçok yerden çok sayıda kişinin, oltayla ve zıpkınla balık avlamak için ilçeye geldiğini anlattı.

Körfeze çok sayıda resifin bırakılmasının ardından ilçede dalış sporlarına yönelik bir talebin olduğunu belirten Kaygısız, bu kapsamda  Erdek Dalış Kulübünün hizmete girdiğini sözlerine ekledi.

-Roman kadın ve kızlar Kur'an-ı Kerim öğreniyor

Manyas'ta Roman kadın ve kızlar, Kur'an-ı Kerim kursuna gidiyor.

Manyas Roman Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneğinin öncülüğünde Roman kadın ve kızlar, müftülüğün açtığı Kuran kursuna gidiyor.

Romanlar, Kuran Kursu öğretmeni Diler Kahraman'dan, Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra ahlak, ibadet, itikat gibi konularda da eğitim alıyor.

Haftanın üç günü 13.30-15.00 saatleri arasında eğitime giden kadın ve kızlar, kursa 8 hafta devam edecek.

Derneğin Başkanı Serkan Açıl, Roman gençleri ve bayanlarının toplum kaynaşmasına katkı sağlamaları için eğitim ve kültürel düzeylerini artırmayı hedeflediklerini belirterek, bu kapsamda benzer kurslara ağırlık verdiklerini kaydetti. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement