Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Ayvalıklılar, Cunda sahilinin yeni halinden memnun.

21.03.2014 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık ilçesine bağlı Cunda adasında, sahil şeridindeki derme çatma kafeteryaların yıkılıp, yerine yapılan sahil bandından vatandaşların memun olduğu belirtildi.

Bursa Anıtlar Kurulu'nun kararıyla sahil bandında restoran ve kafeteryalara ait çardakların yıkımlarının gerçekleşmesinin ardından, ortaya çıkan sahil bandının yeni yüzü vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Yıllarca derme çatma çardakların sahil bandını bir uçtan bir uca işgal etmesi nedeniyle Cunda'nın muhteşem görüntüsü arka planda kaldığını ifade eden vatandaşlar, sahil şeridinin yeni haliyle adanın otantik havasına yepyeni bir özellik kattığını söylediler.

-"Dünya Ormancılık Günü"

Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğü, "Dünya Ormancılık Günü" dolayısıyla halka fidan dağıttı.

Orman İşletme Müdürü Ahmet Özdemir, işletme önünde fidan dağıtımı sırasında, dünyada ormanlardan üretilen odun ve odun dışı ürünlerin 6 bin çeşit olduğunu söyledi.

Dünya Ormancılık Günün'nün1975 yılından bu yana da ülkemizde kutlandığını belirten Özdemir, "Orman ağaç ve ağaç topluluğundan öte bir varlıktır. Sayıları bulundukları yerin özelliklerine göre değişen, canlı ve cansız elemanlardan oluşan, bu elemanlar arasında karmaşık etkilerin yaşadığı canlı bir sistemdir. Ormanlardan üretilen odun ve odun dışı ürünlerin 6 bin çeşit değişik kullanım alanı tespit edilmiştir. Ormanların ekonomik ve toplumsal hayatlarındaki yerini yalnızca orman ürünleri ile ifade etmek onun değerini basite indirgemek olacaktır. Ormanlar toprağı koruma, su rejimini düzenleme, iklime olan olumlu etkisi, havadaki karbondioksiti temizleyip oksijen vermesi, gürültü kirliliğini önlemesi, insanların dinlenmesini sağlayan rekreasyon alanları sunması, yaban hayatı ve biyolojik çeşitliliği sürdürme gibi çok önemli işlevleri de yerine getirmektedir" dedi.

- Manyas'ta sandık görevlilerine eğitim verildi

Manyas İlçe Seçim Kurulu Başkanı Rasim Uğrah başkanlığında Atatürk Ortaokulu konferans salonunda sandıkta görevlerine eğitim verildi. Slayt eşliğinde verilen eğitimde görevliler en ince ayrıntısına kadar bilgilendirildi. Uğrah, Manyas ilçe merkezinde 18 sandıkta 4 bin 766 seçmenin oy kullanacağını, toplam sandık sayısının 82, toplam seçmen sayısının ise 17 bin 16 olduğunu söyledi. Köylerde ki 64 sandıkta 12 bin 250 seçmenin oy kullanacağı vurgulayan Uğrah, seçim torbalarının ise çarşamba günü sandık başkanlarına teslim edileceği ifade etti. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement