Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Balıkesir\'den Kısa Kısa

Bandırma'da, Ramazan ayında 75 davulcu görev alacak.

21.06.2014 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bandırma Kaymakamlığı ile Müzik ve Sahne Sanatçıları Derneği Başkanlığı ilçede Ramazan ayı boyunca 75 davulcunun görev alacağını bildirdi.

Dernek Başkanı Feridun Demirdöğen, Ramazan'da görev yapacak davulcuların, ritm ve mani testlerinden geçirildiğini belirtti. Demirdöğen, şöyle konuştu:

"Ramazan ayı öncesinde dernek olarak davulcuları mani ve ritm testlerine tabi tuttuk. Yapılan testler sonrasında başarılı olan 75 davulcu Ramazan ayı boyunca ilçede davul çalacak. Ayrıca üzerinde kaymakamlık tarafından yaka kartı olmayan hiçbir davulcuya vatandaşlarımız bahşiş vermesinler. Böyle talepler halinde derneğimizi arayarak ihbarda bulunabilirler."

Elektrikli bisikletlere ehliyet uyarısı

Susurluk Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Metin Ayer, hızı saatte 25 kilometre ve üzerinde olan elektrikli bisikletlerin motorlu bisiklet sınıfına girdiğini ve sürücüleri belge taşıma zorunluluğunun bulunduğunu söyledi.

Ayer, 2 Ağustos 2013 tarihinde Karayolları Trafik Yönetmenliği'nde yapılan değişiklikle hızı saatte 25 kilometre ve üzerinde bulunan elektrikli bisikletlerin, motorlu bisiklet sınıfına girdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bundan dolayı elektrikli motorlu bisiklet kullananların A1 sınıf sürücü belgesi bulundurmaları  gereklidir. Azami tasarım hızı saatte 45 kilometre veya silindir kapasitesi 50 santimetreküpten fazla olan sepetli veya sepetsiz iki veya üç tekerlekli ve net motor gücü 15 kilovat, net ağırlığı 400 kilogram, yük taşımacılığında kullananlar için ise net ağırlığı 550 kilogramı aşmayan dört tekerlekli motorlu taşıtlardır. Bu aracı kullanan sürücüler de A2 sınıfı sürücü belgesi alması zorunludur." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement