Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Balıkesir\'den Kısa Kısa

ÇKS başvuru süresi uzatıldı.

11.09.2014 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Yazar, ÇKS süresinin uzatıldığını söyledi.

Yazar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Daha önceki uygulama dönemlerinde çiftçi müracaatlarının yıl sonuna kadar sürmesi nedeniyle ortaya çıkan çiftçi alışkanlıklarından dolayı bazı çiftçilerin 2014 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) müracaatlarını, müracaat süresi içerisinde yapmadıkları belirlenmiştir. Bu çerçevede olası çiftçi mağduriyetlerinin önlenmesi bakımından çiftçilerin 2014 üretim yılı ÇKS başvuru süreleri Yönetmeliğin Geçici 1'inci Maddesi hükümleri doğrultusunda 01 Ekim 2014 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmıştır" dedi.

Yazar, Çiftçi Kayıt Sistemi'nin tarımsal faaliyette bulunan çiftçilerin özlük bilgilerinin, faaliyetleri sırasında kullandıkları varlıkların (arazi, hayvan, girdi) ürün deseninin, ortalama verimlerin kayıt altında tutulduğu, tarımsal desteklemelerin uygulandığı, izlendiği, denetlendiği, tarım politikalarının oluşturulmasında yararlanılan bir sistemler bütünü olduğunu söyledi. Yazar, çiftçilerin mağdur olmamaları için işlemlerini son güne bırakmamaları tavsiyesinde bulundu.

ısı değişikliğine dikkat

Bandırma Toplum Sağlığı Müdürü Dr. Zafer Yılmaz, mevsim geçişlerinde yaşanan ısı değişiklikleriyle ilgili ilçe sakinlerini uyardı.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Özellikle mevsim geçişlerinde atmosferik şartların değişmesiyle, gün içerisinde gece ve gündüzü sıcaklık değişmesi, havadaki polenin değişmesi ve sonbaharda özellikle artan rüzga birlikte başta astım olmak üzere koahlı hastalarımızın, kronik solunum ve kalp problemi olan hastalarımızın dikkat etmeleri gerekmektedir" dedi.

Yılmaz, "Özellikle hava değişiminin çok olduğu, hava şartlarının kötü olduğu aşırı derecede rüzga olduğu ve nemin fazla olduğu dönemlerde kronik solumun sistemi rahatsızlığı olan hastalara, mümkünse bu süre zarfında dışarı çıkmamalarını öneriyoruz. Mutlaka eylül ayının 15'inden sonra ve ekim ayı içerisinde 65 yaşın üzerinde kronik solunum hastalığı olan ve kronik kalp hastalarımızın da grip aşılarını mutlaka yaptırmalar gerekiyor" diye konuştu.

-Enerjis Fen Lisesi

Bandırma Enerjis Fen Lisesi'nde 2014 LYS sınavında 52 öğrenciden 42'sinin başarı kazandığı bildirildi.

Bu yıl ilk mezunlarını verdiklerini açıklayan okul müdürü Ali Güneş, "52 son sınıf öğrencimiz bu yıl ilk defa LYS sınavlarına girdi. Bunlardan 42'si ülkenin sayılı üniversitelerinde okumaya hak kazandı. Üniversiteye girmeyen 10 öğrencimiz de aslında ilk 2000 içinde yer alan öğrenciler. Okulumuzda bugüne kadar üniversite sınavının baraj puanı altında puan alan öğrenci olmadı." dedi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement