Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Bandırma'da gençlik buluşması.

07.12.2014 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bandırma İlçe Müftülüğü "Camiler ve gençlik buluşmaları" etkinlikleri kapsamında ilçede eğitimlerini sürdüren 300 lise ve üniversitesi öğrencisiyle sabah kahvaltısında bir araya geldi.

İlçe Müftüsü Süleyman Küçük, etkinlikte yaptığı konuşmada, ülkenin işini düzgün yapan inançlı gençlere ihtiyacının bulunduğunu dile getirerek, "Gelecekte sizler bu sorumluluğu taşıyacaksınız. Bunun için de iyi bir eğitim almanız gerekmektedir. Toplumun başarılı olması buna bağlı" dedi.

Tüm olanakların gençler için seferber edilmesini isteyen Küçük, " Hepiniz birbirinizle selamlaşın. Selamlaşmak bir sünnettir. Bu beraberliğimizi önümüzdeki haftalarda da devam ettireceğiz. Bizimle olduğunuz için hepinize teşekkür ederim" diye konuştu.

Halkbank'tan Bağ-Kur kredisi

Halkbank Ayvalık Şube Müdürü Agah Sırrı Levent, Bağkur'a prim borcu bulunan esnaf ve sanatkarlar için SGK Genel Müdürlüğü ile bankaları arasında protokol imzalandığını söyledi.

Bu kapsamda masrafsız, 36 aya kadar vade seçenekleri ve aylık 0.97 faiz oranıyla kredi imkanından faydalanmak isteyen esnaf ve sanatkarların Ayvalık Halkbank Şubesine başvurmalarını isteyen Levent, şunları kaydetti:

"Protokolün sağladığı imkanlardan yararlanmak isteyen sigortalıların prim yapılandırma başvuruları için öncelikle Sosyal Güvenlik Ayvalık Şube Müdürlüğünden alacakları prim borcunu ödemesi halinde emekli olabileceklerine ilişkin yazı ile birlikte şubemize müracaat edecekler. Kredi kullanarak prim borcunu ödeyen sigortalılarımıza emekli aylıkları bağlanacak olup, sigortalımızın bankadan kullanmış olduğu kredi borcu emekli aylığından yüzde 70'i geçmeyecek şekilde yapılacak taksitler halinde banka tarafından tahsil edilecektir." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement