Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, turizm sezonuna şimdiden hazırlıklar yapmaya başladıklarını söyledi.

26.02.2015 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, turizm sezonuna şimdiden hazırlıklar yapmaya başladıklarını söyledi.

İlk aşamada Cumhuriyet alanındaki beş çay bahçesini tamamlayacaklarını belirten Sarı, "Çay bahçelerinin vaziyet planı onaylandı. Eski çay bahçelerini yıktık. Mart'ta mimari projesi onaylandıktan sonra Cumhuriyet alanındaki beş çay bahçesinin yapımını hemen başlatacağız. 1,5 milyon liraya mal olacak bu beş çay bahçesinin, Haziran sonunda tamamlanacağını düşünüyorum" dedi.

Projesini çizdiği Cumhuriyet Meydanı'nın ise botanik bahçe durumuna dönüştürüleceğini ve oturma yerleri olmayacağını vurgulayan Sarı, bu alanın çelik konstrüksiyonların da hazırlandığını sözlerine ekledi.

"Kadın ile Kadına Dair Konuşulacak Çok Şey" paneli ilgi gördü

Bandırma Belediyesi ve Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimcileri Kurulu tarafından hazırlanan "Kadın ile Kadına Dair Konuşulacak Çok Şey" paneli ilgi gördü.

Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki panelde kadın girişimcilere büyük önem verdiklerini belirtti. Kadınların ekonomiye olan katkısının her geçengün arttığını dile getiren Sezgin, şunları kaydetti:

"Kadın girişimcilere bu ülkenin çok ihtiyacı var. Devletimizin herkese iş bulma ve istihdam yaratma şansı yok. Burada görev odalara ve borsalara düşüyor. Bizler çok sayıda girişimci yetiştirerek, yeni iş sahaları açmalıyız. 2023 yılı hedeflerimizin başında gelen, dünyadaki 10 büyük ekonomisi içinde yer almak istiyorsak kadın girişimcilerimizi artırmalıyız."

Konuşmanın ardından Bandırma İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İngilizce Okutmanı Özlem Serpen, "Kadının Eğitimi ve İstihdamı", Avukat Asuman Korzay, "Kadın ve Çocuk Hakları", Bandırma Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Aydeniz Akdeniz Ar ise "Kadın ve Medya Algısı" konularında bilgi verdi.

Edremit'te emniyet kemeri hakkında bilgilendirme

Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği, ilçede son günlerde meydana gelen trafik kazalarındaki yaralanmalara ve ölümlere dikkat çekmek için emniyet kemerinin doğru kullanımını anlatan broşür dağıttı.

Broşürde yapılan açıklamada emniyet kemerinin özellikle uzun süreli yolculuklarda kullanıldığı ancak şehir içinde kısa süreli yolculuklarda ihmal edildiği belirtildi. Broşürde ayrıca, "Neden Emniyet Kemeri Takılmalı?", "Ne Zaman ve Nerede Emniyet Kemeri Takılmalı?", "Emniyet Kemeri ile Önlenen Riskler", "Emniyet Kemeri ile İlgili Yanlış Bilinenler" konularını içeren bilgilere yer verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement