Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Marmara Denizi'nde, 12 Eylül 2013'te su alarak yan yatan ve götürüldüğü Erdek ilçesindeki Narlı İskelesi'nde büyük bölümü batan "Pasha" adlı yük gemisinin 1,5 yıldır çekilmemesi, çevredeki balıkçılar arasında şikayet konusu oldu.

28.02.2015 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara Denizi'nde, 12 Eylül 2013'te su alarak yan yatan ve götürüldüğü Erdek ilçesindeki Narlı İskelesi'nde büyük bölümü batan "Pasha" adlı yük gemisinin 1,5 yıldır çekilmemesi, çevredeki balıkçılar arasında şikayet konusu oldu.

Narlı Mahallesi Muhtarı Burhan Çandır, ilçedeki balıkçı teknelerinin limana yanaşamadığını ve bunun ilçe ekonomisinde kayba neden olduğunu söyledi. İki hafta önce etkili olan lodos nedeniyle geminin limanın giriş kısmını önemli ölçüde kapattığına dikkati çeken Çandır, şunları kaydetti:

"Eskiden iskelemize her gün 10-15 balıkçı motoru gelip yanaşırdı. Her motorda, 30 dolayında balıkçı, Narlı'ya girip, esnafımızdan alışveriş yapardı. Şimdi, bu batık gemi nedeniyle balıkçı motorları iskelemize gelmiyor. Bu arada, batık gemi, turistik mahallemizde, yaz aylarında denize girenler açısından büyük tehlike yaratıyor. Çünkü vatandaşlar ve bilhassa çocukların, bu geminin yöresinde denize girmeleri, hayati tehlikeye yol açıyor. Geçen yaz, bu tehlikeyi önlemek için iskele önünde yevmiyeli bir kişiyi görevlendirmek zorunda kaldım. Bu yıl, yaz mevsimi yine yaklaştı, gemi hala burada."

Fas'a gitmek üzere İzmit'in Hereke Limanı'ndan hareket eden 59 metre uzunluğundaki kuru yük gemisi, 12 Eylül'de Marmara Adası'nın 3 mil batısında yan yatmıştı. Gemi yan yatması üzerine Erdek'in Narlı limanına demirlemişti.

- Bandırma MYO Müdürü Doç. Dr. Erçakar

Bandırma Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Mehmet Emin Erçakar, 12 yıldır eğitim hizmeti veren okullarından 4 bin 140 öğrencinin mezun olduğunu belirtti.

İki profesör, iki doçent, yedi yardımcı doçent ve yedi öğretim görevlisiyle öğrenim hayatına devam ettiklerinin belirten Erçakar, "Bandırma MYO'da, 'Dış Ticaret, İşletme Yönetimi, Muhasebe, Vergi Uygulamaları, Gıda teknolojisi, Endüstriyel Tavukçuluk, Et Ürünleri ve Gemi İnşaat' bölümleri bulunuyor. Aynı zamanda aktif olmayan Bilgisayar Programcılığı, Çocuk Gelişimi,  Büro Yönetimi ve Sekreterlik bölümlerine, başvuru olması halinde öğrenci alacağız" dedi.

2 bin yıllık amforayı müzeye teslim edecek

Bandırmalı mimar Seyfettin Ertekin, 2 bin yıllık amforayı Bandırma Arkeoloji Müzesi'ne teslim edeceğini belirtti.

Yaklaşık 10 yıl önce, Erdek'in kırsal mahallesi Turanlar sahilinden bulduğu amforayı yıllardır bürosunda sergileyen Ertekin, "Uzun yıllar denize dalma sporuyla uğraşıyorum. 10 yıl önce bu amforayı, Turanlar sahilinden çıkardım. Şimdi, Bandırma Arkeoloji Müzesi'ne armağan ederek, kültür ve sanatın hizmetine sunmak istiyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement